Επιστροφή

ΔΤ 1155, 05/02/2005, 12:00, Συμβάντα

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 06:45 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις εγκαταστάσεις των παρακάτω βιοτεχνιών: α) Επεξεργασίας πλαστικών, ιδιοκτησίας Νικολετόπουλου Αριστείδη του Παναγιώτη, β) Ειδών συσκευασίας, ιδιοκτησίας Νικολετόπουλου Βασιλείου του Παναγιώτη και γ) Ξυλουργικές εργασίες - είδη επίπλων, ιδιοκτησίας Ε. Γαβαλά Ο.Ε. στην οδό Κηφισού 62 στο Περιστέρι. Η πυρκαγιά λόγω του μεγάλου πυροθερμικού φορτίου (είδη ξυλείας - πλαστικά - χαρτικά), έλαβε γρήγορα διαστάσεις απειλώντας και γειτονικές επιχειρήσεις.. Συνολικά στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 85 πυροσβέστες με 25 οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά δύο ώρες αργότερα. Στον τόπο του συμβάντος παρευρέθη και ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Χρήστος Σμέτης. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Δ. Π.Υ. Αθηνών.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 23:21 χθες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε πυλωτή τετραώροφης πολυκατοικίας στην οδό Γ. Παπανδρέου 133 στη Μεταμόρφωση. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν ολοσχερώς το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπ΄αριθμ. ΥΟΡ - 9055 μάρκας JEEP και η μοτοσικλέτα μάρκας HONDA χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. Ζημιές υπέστησαν, ένα Ι.Χ.Ε. όχημα μάρκας OPEL ASTRA με αριθμό κυκλοφορίας ΜΗΑ - 6907 και μία μοτοσικλέτα μάρκας KAWASAKI με αριθμό κυκλοφορίας ΥΤΚ-400. Επίσης υπέστησαν ζημιές ο χώρος της πυλωτής καθώς και η πρόσοψη των τεσσάρων ορόφων. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Δ.Π.Υ. Αθηνών.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 06:20 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε μονοκατοικία, στους Ασβεστάδες στο Διδυμότειχο. Στο έργο της κατάσβεσης, έλαβαν μέρος έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα Στην οικία η οποία υπέστη ολική καταστροφή, βρέθηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης απανθρακωμένη η Ν.Λ ετών 80. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς, διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που εκδηλώθηκαν, χθες στην ευρύτερη περιοχή του νομού Έβρου, η Υπηρεσία μας δέχθηκε 24 κλήσεις, για συνδρομή αποκατάστασης βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΗ, απεγκλωβισμούς ατόμων και για μεταφορά φαρμάκων, τροφίμων και καυσίμων Στις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας, λαμβάνουν μέρος 10 συνεργεία με 30 πυροσβέστες, 2 ερπυστριοφόρα οχήματα καθώς και 10μελης ομάδα της 2ης Ε.Μ.Α.Κ.