Επιστροφή

ΔΤ 1201, 20/04/2005, 13:40, Ανακοίνωση

ΘΕΜΑ : "Σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της νέας Αντιπυρικής περιόδου 2005".


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις Ω/09:30, στην αίθουσα συσκέψεων του 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., η ετήσια σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων, εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2005.


Στη σύσκεψη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων: ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της αντιπυρικής περιόδου, τα νέα μέσα και οι στρατηγικές που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.


Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη και έλαβαν μέρος, ο Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας κ. Παν. Φούρλας, η φυσική ηγεσία του Σώματος, εκπρόσωποι των Υπουργείων: Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.Ε.Θ.Α., Γ.Ε.Σ., Γ.Ε.Ν., Γ.Ε.Α.), Πολιτισμού, Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, Δημόσιας Τάξης (ΕΛ.ΑΣ.), Τουρισμού, και Εμπορικής Ναυτιλίας (Λ.Σ.). Συμμετείχαν επίσης, εκπρόσωποι από την Περιφέρεια, τις Νομαρχίες Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, τη Γενική Διεύθυνση Δασών, τη Δ.Ε.Η., την Ε.Υ.Δ.Α.Π., τον Ο.Σ.Ε. το Ε.Κ.Α.Β., κ.α.


Στην ομιλία του ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, συνεχάρη το Πυροσβεστικό Σώμα και τους εμπλεκόμενους φορείς για τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων και ειδικά το 2004, όπου ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, δεδομένης της εμπλοκής όλων στην ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, εκφράζοντας στο τέλος, τη βεβαιότητά του, ότι και αυτή η χρονιά θα είναι εξίσου επιτυχημένη και αποτελεσματική. Προηγούμενα, ο Υφυπουργός, έκανε ιδιαίτερη μνεία και δήλωσε υπερήφανος για τη δημοσκόπηση της KAPA RESEARCH, που δημοσιεύεται σήμερα στον τύπο, σύμφωνα με την οποία το Πυροσβεστικό Σώμα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης το ελληνικού λαού σε ποσοστό 97 %.


Προηγούμενα, ο Αρχηγός του Π.Σ., Αντιστράτηγος. Χρήστος Σμέτης, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους υπογράμμισε ότι " η επιτυχία των τελευταίων χρόνων, δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα τύχης ή σύμπτωσης, αλλά της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλαμε", καταλήγοντας "ότι κύριος στόχος εξακολουθεί να είναι η επίτευξη της μεγίστης δυνατής αξιοποίησης των δυνάμεων όλων των εμπλεκομένων φορέων, στοχεύοντας στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των δασικών πυρκαγιών".


Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Γεν. Γρ. Πολιτικής Προστασίας κ. Παν. Φούρλας, ο οποίος μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στην εγκύκλιο που εξέδωσε η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας προς τους εμπλεκόμενους φορείς, με το τι πρέπει να κάνουν ως συναρμόδιοι για τη δασοπυρόσβεση, υπογραμμίζοντας επίσης, την έγκαιρη χρηματοδότηση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση με 18.000.000 ευρώ.