Επιστροφή

ΔΤ 1319a, 11/10/2005, 12:40, Ανακοίνωση

Θέμα: "Επίσκεψη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
στο Συντονιστικό Κέντρο του Π.Σ."

Το Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε σήμερα στις 10:00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη μείωση των επιπτώσεων από τις φυσικές καταστροφές, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του Π.Α.Σ.Ο.Κ. κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Τον κ. Παπανδρέου υποδέχτηκε στο Κέντρο, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Σμέτης, ενώ παρέστησαν επίσης οι δύο υπαρχηγοί Αντιστράτηγοι κ .Ανδρέας Κόης και κ. Χρήστος Μητροπέτρος.
Ο Αρχηγός του Π.Σ. ξενάγησε τον κ. Παπανδρέου στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος (199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.) και στο Συντονιστικό Κέντρο Δασοπυρόσβεσης (Σ.ΚΕ.Δ), ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν εν γένει το Σώμα, καθώς και την πορεία της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, η οποία φτάνει στο τέλος της. Ο κ. Σμέτης ανέφερε ότι οι καμένες δασικές εκτάσεις διατηρήθηκαν και φέτος στα ίδια χαμηλά επίπεδα, όπως και τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Σε ανάμνηση της επίσκεψης, ο Αρχηγός του Π.Σ. προσέφερε στον κ. Παπανδρέου το αναμνηστικό παραδοσιακό πυροσβεστικό κράνος του Σώματος.
Εξερχόμενος ο κ. Παπανδρέου σε δήλωση του στους δημοσιογράφους τόνισε μεταξύ των άλλων: "Σήμερα ημέρα παγκόσμια για τις φυσικές καταστροφές, επισκέφτηκα συμβολικά το Π.Σ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχηγό, τους Αξιωματικούς και το προσωπικό, για τη θερμή υποδοχή και να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ για τη δουλειά που συνεχώς κάνουνε. Είναι μια δημόσια υπηρεσία πρότυπο και εσείς έχετε κατακτήσει την αμέριστη εμπιστοσύνη του πολίτη".