Επιστροφή

ΔΤ 1333, 24/11/2005, 13:15, Ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος σύσκεψη των Διοικητών των Περιφερειακών Διοικήσεων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Σώματος, παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου και είχε ως σκοπό τη συζήτηση όλων των θεμάτων και προβλημάτων που προέκυψαν κατά το προηγούμενο έτος. Ο Υπουργός στην ομιλία του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα του Σώματος σε όλους τους τομείς δράσης και ζήτησε από τους Διοικητές να μεταφέρουν στο προσωπικό την ευαρέσκειά του. Όσον αφορά την αντιπυρική περίοδο τη χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς εκπληρεί τους στόχους που η πολιτική ηγεσία είχε θέσει. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός εν όψει της προετοιμασίας της νέας αντιπυρικής περιόδου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της καλής συνεργασίας και του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στοιχεία που είναι απαραίτητα όχι μόνο στον τομέα της δασοπυρόσβεσης, αλλά γενικότερα στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, δεδομένου του αναμενόμενου βαρύ χειμώνα.
Τέλος ο κ. Βουλγαράκης αναφερόμενος στις θεσμικές αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο, ανακοίνωσε ότι τέλος του 2006 θα έχει ολοκληρωθεί η θεσμική ανασυγκρότηση των βασικών τομέων του Σώματος.