Επιστροφή

ΔΤ 1334, 25/11/2005, 20:45, Συμβάντα

Οι έντονες βροχοπτώσεις, που συνεχίστηκαν και σήμερα, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κυρίως υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, στους Νομούς Αττικής, Λέσβου και Λακωνίας. Ειδικότερα:

- για την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής, το 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. δέχθηκε επιπλέον 84 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 82 για κοπές δένδρων, όπου επενέβη μέχρι στιγμής, σε 53 και 35 περιπτώσεις αντίστοιχα, με 30 συνεργεία και 60 πυρ/στες.

-στο Νομό Λέσβου, οι Δήμοι που επλήγησαν περισσότερο ήταν της Μυτιλήνης, της Καλλονής και της Γέρας. Μέχρι στιγμής, η Υπηρεσία μας έχει δεχτεί 130 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, προσφέροντας έργο σε 60 περίπου περιπτώσεις, ενώ βοήθησε στην απομάκρυνση 12 ηλικιωμένων ατόμων από τις κατοικίες τους, στο Δήμο Καλλονής, για προληπτικούς λόγους. Όλες οι περιπτώσεις αντιμετωπίζονται από 15 συνεργεία με 36 πυροσβέστες.

- στο Νομό Λακωνίας, ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στους Δήμους Σπάρτης, Έλους και Σκάλας, όπου η Υπηρεσία μας δέχθηκε 70 κλήσεις και επενέβη σε 50 αντλήσεις υδάτων και στον απεγκλωβισμό 14 ατόμων από πλημμυρισμένες οικίες και οχήματα. Λόγω του όγκου νερού που συσσωρεύτηκε, ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Ευρώτα, στις εκβολές του, πλησίον του Δήμου Έλους, με αποτέλεσμα να υπάρξει ισχυρή κινητοποίηση της Υπηρεσίας μας για την αποφυγή ενδεχόμενων προβλημάτων. Συνολικά στο Ν. Λακωνίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, συμμετείχαν 26 συνεργεία με 70 πυρ/στες (κι από όμορες Πυρ/κές Υπηρεσίες), δύο ερπυστριοφόρα οχήματα, ενώ μετέβησαν και 15 πυρ/στες της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. με δύο διασωστικές λέμβους.