Επιστροφή

ΔΤ 1347, 16/12/2007, 22:30, Εκδηλώσεις

Εορτασμός για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση του Πυροσβεστικού Σώματος

(Ξενοδοχείο Divani Caravel "αίθουσα Ολυμπία")

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, (αίθουσα Ολυμπία), η εκδήλωση για τον επίσημο εορτασμό της συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ίδρυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας Γεώργιος, η βουλευτής κ. Κουντουρά Έλενα, η βουλευτής κ. Παπακώστα Κατερίνα, ο Γ.Γ του Υ.Δ.Τ. κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Γ.Γ. Πολ. Προστασίας κ. Παναγιώτης Φούρλας, οι Αρχηγοί Γ.Ε.ΕΘ.Α., Γ.Ε.Ν, ΕΛ.ΑΣ., Λ.Σ., της Π.Υ. Κύπρου, σύσσωμη η Φυσική Ηγεσία του Π.Σ., επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος καθώς και εκπρόσωποι από την πολιτική, προξενική, οικονομική, εκκλησιαστική, πνευματική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Στους παριστάμενους απηύθυναν λόγο, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης και ο Αρχηγός του Π.Σ., Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Σμέτης, ο οποίος έκανε μία σύντομη αναδρομή στην 75χρονη πορεία του Σώματος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν με το Μετάλλιο του Αστέρα της Αξίας και Τιμής , από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, παλαίμαχοι του Π. Σ. που αποτέλεσαν τις ατμομηχανές, στην εξελικτική πορεία του Σώματος.

 

Το Μετάλλιο απονεμήθηκε στους:

- κ. Ιωάννη Αναγνωστόπουλο Πύραρχο ε.α., ο οποίος κατατάχθηκε το 1932 στο νεοσύστατο τότε Πυροσβεστικό Σώμα και έζησε από κοντά βήμα-βήμα, τη μεταβατική περίοδο της διοργάνωσης, ενός μικρού στην αρχή σχήματος, που σιγά- σιγά ενισχύθηκε, ενδυναμώθηκε και εξελίχθηκε στο σύγχρονο Πυρ/κό Σώμα. Στο πρόσωπό του τιμήθηκαν όλοι οι απόστρατοι συνάδελφοι που χωρίς αμφιβολία έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την πρόοδο του Σώματος.

- κ. Κων/νο Γκίκα, 1ο Αρχηγό από τις Τάξεις του Π.Σ. Μέχρι τότε, οι Αρχηγοί προέρχονταν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία. Ο κ. Γκίκας κατετάγη στο Π.Σ. το 1943. Υπηρέτησε σε διάφορες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και για πολλά χρόνια σε επιτελικές θέσεις. Διετέλεσε Αρχηγός το χρονικό διάστημα από τις 23-11- 1975 έως 3-1-1978. Το Μετάλλιο παρέλαβε αντί αυτού, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Π.Σ. κ. Δημήτριος Γεωργίου.

Επίσης η ίδια τιμητική διάκριση που είναι η πλέον σημαντική και απονέμεται σε Έλληνες πολίτες για διακεκριμένες υπηρεσίες προς το Πυροσβεστικό Σώμα, απονεμήθηκε από τον Αρχηγό του Π.Σ., στον εκλεκτό δημοσιογράφο και Πρόεδρο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. κ. Πάνο Σόμπολο, ο οποίος για πολλά χρόνια στηρίζει και αναδεικνύει με αντικειμενικότητα το έργο του Π.Σ.

Με το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση στο φουαγιέ του Ξενοδοχείου.

Ομιλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης

Ομιλία του Αρχηγού του Π.Σ.

Φωτογραφίες