Επιστροφή

ΔΤ 1421a, 13/04/2006, 17:30, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων για τη δασοπυρόσβεση, με θέμα τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της αντιπυρικής περιόδου 2006, τα νέα μέσα και τις στρατηγικές που θα χρησιμοποιηθούν καθώς και τις αρμοδιότητες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα και έλαβαν μέρος ο Γ.Γ. του Υ.Δ.Τ. Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής κ. Μανιάτης Χαράλαμπος , ο Νομάρχης Αθηνών κ. Ιωάννης Σγουρός, η φυσική Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και εκπρόσωποι των Υπουργείων: Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης , Εθνικής Άμυνας , Ανάπτυξης , ΥΠΕΧΩΔΕ , Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων , Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Πολιτισμού , Εμπορικής Ναυτιλίας , Μακεδονίας - Θράκης , Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής , Μεταφορών και Επικοινωνιών και Τουριστικής Ανάπτυξης. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης καθώς και εκπρόσωποι από την Περιφέρεια της Αττικής και τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

Ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ανταπόκρισή τους σ' αυτή τη συνάντηση - σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δήλωσε μεταξύ των άλλων: "Το Πυρ/κό Σώμα για να ανταποκριθεί επιτυχώς στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών χρειάζεται τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, μια συνεργασία η οποία στα προηγούμενα χρόνια έχει να επιδείξει θετικά και μόνο αποτελέσματα. Και επειδή τα προβλήματα της δασοπυρόσβεσης είναι διαχρονικά η διεξοδική συζήτηση και ανάλυσή τους από τους συμμετέχοντες θα επικαιροποιήσουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, ώστε να υπάρχει πλήρη αποτελεσματικότητα στη νέα αντιπυρική περίοδο"

Η ομιλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα, καθώς και η παρουσίαση της προετοιμασίας του επιχειρησιακού σχεδιασμού της αντιπυρικής περιόδου 2006, από τον Υπαρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Γεώργιο Καρδάρα, βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Π.Σ. www. fireservice.gr