Επιστροφή

ΔΤ 1440a, 10/05/2006, 17:00, Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η τακτική Γενική Συνέλευση της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Εφαρμοσμένων Πυροσβεστικών Αθλημάτων (Balkan Fire Sports Federation), πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου, παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα, στο Ξενοδοχείο ATHENS IMRERIAL.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αρχηγοί των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών: της Ελλάδας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας, της Π.Γ.Δ.Μ., της Αλβανίας, της Σερβίας - Μαυροβουνίου και της Κύπρου.

Τις εργασίες της συνέλευσης άνοιξε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τις αντιπροσωπείες των κρατών που έλαβαν μέρος,  επισήμανε ότι «ο βαθύς πυροσβεστικός και ηθικός στόχος πρέπει να είναι η σφυρηλάτηση σχέσεων βαθιάς αλληλεγγύης, συμφιλίωσης και συνεργασίας. Εσείς είσαστε κορυφαίοι αξιωματικοί, διευθύνετε ηρωικά Σώματα Πυροσβεστικά, αναγνωρίζεστε στις χώρες σας ως Αρχηγοί πολύ αποτελεσματικών και ανθρωπιστικών σωμάτων. Θέλω να οργανώσουμε την πυροσβεστική βαλκανική συνεργασία σε μεγάλο βάθος. Η συμφορά η καταστροφή, ο πόνος, να είναι ενωτικό στοιχείο. Η χαρά να πολλαπλασιάζεται. Αν συμβαίνει σε εμένα λίγη χαρά, να μετακυλιστεί και στο γείτονά μου. Αν συντρέχει σε εμένα ή στο γείτονά μου μια λύπη, να διαιρείται. Εγώ να παίρνω ένα κομμάτι απ’ το βάρος του πόνου και της λύπης.»

Κατά τις αρχαιρεσίες της γενικής συνέλευσης της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Εφαρμοσμένων Πυροσβεστικών Αθλημάτων εκλέχθηκε ομόφωνα πρόεδρος, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, για τα επόμενα δύο έτη.
Στα πλαίσια της συνέλευσης ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άαχεν (Γερμανίας)  κ. DIETER NUESSLER , παρουσίασε το πρόγραμμα MULTICOM 112 PLUS (πολύγλωσσο λεξικό με ορολογία των υπηρεσιών ασφαλείας).

Ομιλία του Υ.Δ.Τ. κ. Βύρωνα Πολύδωρα.