Επιστροφή

ΔΤ 1449a, 26/05/2006, 11:00, Ανακοίνωση

Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης της Ελλάδας και του Υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας για τη συνεργασία των Πυροσβεστικών Σωμάτων

Συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και του Υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας για τη συνεργασία των Πυροσβεστικών Σωμάτων των δύο χωρών σε θέματα αρμοδιότητάς τους, υπογράφεται στις 27 Μαΐου 2006 ημέρα Σάββατο στα Ιωάννινα.

Την συμφωνία συνεργασίας θα υπογράψουν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας και ο Αλβανός Υπουργός Εσωτερικών κ.Sokol Olldashi.
Η διμερής αυτή συμφωνία έχει σκοπό την επέκταση της συνεργασίας σε θέματα αντιμετώπισης μεγάλων πυρκαγιών και σοβαρών θεομηνιών, καθώς και καταστροφών που προκαλούνται από ανθρώπινη δραστηριότητα. Η συμφωνία προβλέπει επίσης, την ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων στον τομέα της πυροπροστασίας και της εκπαίδευσης.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο DU LAC, στις 13:00 και θα παραστούν οι δύο Αρχηγοί των Πυροσβεστικών Σωμάτων, Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης και ο Διευθυντής κ. Alfred Christuli καθώς και αντιπροσωπείες από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, θα ακολουθήσει επίσημη παράδοση υλικοτεχνικής βοήθειας που προσφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας στο αντίστοιχο της Αλβανίας.
Η δωρεά περιλαμβάνει δύο εξοπλισμένα πυροσβεστικά οχήματα, που προορίζονται για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Αγίων Σαράντα και Δέλβινου.