Επιστροφή

ΔΤ 1467, 20/06/2006, 22:10, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

1.  στις 14:10 σήμερα, σε πευκόφυτη έκταση, στην περιοχή Βαμβακιές-Σχοίνου στο Δήμο Λουτρακίου, του Νομού Κορινθίας. Στις προσπάθειες κατάσβεσης έλαβαν μέρος 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 32 άτομα, ενώ πραγματοποίησαν ρίψεις από αέρος δύο αεροσκάφη.
2.   στις 15:05 σήμερα, σε πευκοδάσος, στη περιοχή Άγιος Βασίλειος, στο Δήμο Καπαρέλι του Νομού Βοιωτίας. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 48 πυροσβέστες με 16 οχήματα,  πεζοπόρο τμήμα 41 ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.
Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης.
Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν τις παραπάνω πυρκαγιές διενεργείται, από τα αρμόδια ανακριτικά τμήματα της Υπηρεσίας μας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 17:40 σήμερα, σε εργοστάσιο συσκευασίας αγροτικών προϊόντων, με την επωνυμία «ΤΡΙΨΑΣ Α.Ε», στη Φονισκαριά Αιγίου, στο Νομό Αχαΐας. Από τη πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές σε είδη συσκευασίας και αγροτικά προϊόντα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα. Προανάκριση  διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Αιγίου.


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που σημειώθηκαν στις 17:40 σήμερα, σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα η Υπηρεσία μας να λάβει 20 κλήσεις, κυρίως για πτώσεις δέντρων, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από έξι συνεργεία με 18 πυροσβέστες.