Επιστροφή

ΔΤ 1503a, 06/08/2006, 17:00, Εκδηλώσεις

Τελετή αποκαλυπτηρίων Μνημείου του Επιπυραγού Φώτη Αναγνώπουλου

Tα αποκαλυπτήρια του μνημείου που ανεγέρθηκε στη μνήμη του Επιπυραγού Φώτη Αναγνώπουλου στην πλατεία επί της συμβολής των οδών Ερυθρού Σταυρού και Τ. Πετροπούλου, σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Πύργου Ηλείας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θανάσιμο τραυματισμό του. Ο Επιπυραγός Φώτης Αναγνώπουλος έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στον Πύργο Ηλείας, στις 9 Αυγούστου 2005.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα και παρέστησαν εκτός της οικογένειας του συναδέλφου, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνας Πολύδωρας, οι Βουλευτές κ.κ. Αδραχτάς Παναγιώτης, Κοντογιάννης  Γεώργιος και η κα Κρινιώ Κανελλοπούλου,  ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας κ. Αθανασόπουλος, ο Δήμαρχος Λασιώνος κ. Παπαδόπουλος ο Αντινομάρχης Ηλείας κ. Δημολιάς Λεωνίδας, τοπικές Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές Αρχές, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του πυρ/κού προσωπικού και πλήθος κόσμου.

Η τελετή ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του συναδέλφου, από το Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Σεβασμιότατο κ.κ. Γερμανό και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα.

Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός απένειμε στη χήρα του εκλιπόντος συναδέλφου, το μετάλλιο του Πυροσβεστικού Σταυρού Β’ τάξης, ως τον ελάχιστο φόρο τιμής για τη θυσία του συζύγου της.

Ομιλία Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Β. Πολύδωρα

Ομιλία Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου Ανδρέα Κόη

Φωτογραφίες