Επιστροφή

ΔΤ 1526, 10/09/2006, 14:30, Συμβάντα

Χθες στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς στα πλαίσια των εγκαινίων της ΔΕΘ, άτομα που εισέβαλαν στο χώρο του Αριστοτέλειου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκάλεσαν εμπρησμούς.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, 77 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 33 οχήματα, που είχαν αναπτυχθεί βάση σχεδίου στην ευρύτερη περιοχή της έκθεσης, επενέβησαν για την κατάσβεση του φυλακίου της εισόδου της Πρυτανείας του Α.Π.Θ., 22 Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και μιας δίκυκλης μηχανής που ήταν σταθμευμένα στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου καθώς και τριών πλαστικών κάδων απορριμμάτων.
Το έργο της κατάσβεσης, που διήρκησε από τις 20:30 χθες μέχρι τις 00:30 σήμερα, ολοκληρώθηκε υπό ιδιαίτερα αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες καθώς αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότωφ), σφαιρίδια, αντικείμενα και πέτρες εκτοξεύονταν  κατά των πυροσβεστών καθ’ όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων.   

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 05:35 σήμερα, στην ακτή Δυμαίων, περιοχή Μουρτά στην Πάτρα, όταν το υπ΄αριθμ. ΑΧΜ-2089 ΙΧΕ αυτοκίνητο, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μαντρότοιχο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν οχτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα, οι οποίοι απεγκλώβισαν τέσσερα άτομα νεκρά.