Επιστροφή

ΔΤ 1528a, 12/09/2006, 20:20, Συμβάντα

Άμεσα τέθηκαν υπό έλεγχο οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

  1. στις 13:00 στην Ύδρα, θέση Μανδράκι. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 22 πυροσβέστες (πεζοπόρο), ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
  2. στις  15:20 στην περιοχή Πόρτο Κουφό στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Στο έργο της κατάσβεσης  συμμετείχαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Προανάκριση για αίτια των πυρκαγιών διενεργείται από το αρμόδια Ανακριτικά Τμήματα της Υπηρεσίας μας. 


Νεκροί ανασύρθηκαν ο Ν.Φ. ετών 75 και η Ν.Σ. ετών 70, στις 18:40 σήμερα, όταν πεζοί, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον δρόμο στη πλατεία Ζέρβα στην Άρτα, παρασύρθηκαν από διερχόμενο φορτηγό. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού τους, συμμετείχαν τέσσερις πυροσβέστες με ένα όχημα.


Στις 15:13 σήμερα ζητήθηκε από την Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών της Αλβανίας, συνδρομή της Υπηρεσίας μας,  για κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Zevaret, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων περίπου από τα Ελληνικά σύνορα. Το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, στα πλαίσια του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των Πυρ/κών Υπηρεσιών Ελλάδας και Αλβανίας, ανταποκρίθηκε στο αίτημα και απέστειλε  δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο.