Επιστροφή

ΔΤ 1536, 26/09/2006, 14:30, Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια της προσπάθειας για ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας, το Πυροσβεστικό Σώμα, μετά από 26 χρόνια λειτουργίας  του γραφείου πυρασφαλείας Αθηνών, προχωράει σε μια  ουσιαστική αποκέντρωση των υπηρεσιών  του.
Συγκεκριμένα το γραφείο πυρασφάλειας Αθηνών που εδρεύει επί της οδού Πειραιώς 31 στην Ομόνοια και το οποίο εξυπηρετούσε το Δήμο Αθηναίων, 57 γειτονικούς Δήμους και 13 κοινότητες διασπάται σε έξι (6) γραφεία πυρασφαλείας, με αποκεντρωμένη γεωγραφική κατανομή που θα εδρεύουν:

  1. Πειραιώς 31, Ομόνοια
  2. Λάρνακος  18, Περιστέρι
  3. Κ. Μηλίση και Λ. Μαραθώνος, Παλλήνη
  4. Ολυμπιακό χωριό,(6ος Πυροσβεστικός Σταθμός) Θρακομακεδόνες
  5. Λεωφ. πρώην Αμερικάνικης Βάσης (8ος Πυροσβεστικός Σταθμός), Ελληνικό
  6. Κηφισίας 37 (9ος Πυροσβεστικός Σταθμός), Ο.Α.Κ.Α.

Στόχος της νέας δομής του γραφείου Πυρασφάλειας Αθηνών είναι η:

  1. Ελαχιστοποίηση των αποστάσεων που θα χρειάζεται να διανύσουν οι πολίτες και
  2. Μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης των υποθέσεων 

Επίσης στα πλαίσια της ιδίας προσπάθειας εντάσσεται και η δημιουργία Γραφείου Υποδοχής Κοινού και Πληροφόρησης (Γ.Υ.Π) του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, που θα λειτουργήσει στο Πυροσβεστικό κτίριο της οδού Πειραιώς 31 στην Ομόνοια, το οποίο θα παρέχει ενημέρωση για τις δράσεις του Πυροσβεστικού Σώματος όπως ανακοινώσεις, προκηρύξεις, διαγωνισμούς και λοιπές πληροφορίες πυροσβεστικές φύσης. Η ενημέρωση αυτή θα παρέχεται και από την τηλεφωνική  γραμμή  801 11 199 199 με χρέωση  αστικής μονάδας.

Οι ανωτέρω δράσεις του Πυροσβεστικού Σώματος θα παρουσιαστούν από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Ανδρέα Κόη, παρουσία και του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα, αύριο Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2006 και Ω/12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του 199 – Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., Ριζαρείου 1, στο Χαλάνδρι.