Επιστροφή

ΔΤ 1562, 01/11/2006, 10:00, Συμβάντα

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Νομό Αττικής και στους Δήμους Μεσσαπίων και Διρφύων του Νομού Ευβοίας, παρουσιάστηκαν προβλήματα:
1) από τις 07:30 χθες, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όπου η υπηρεσία μας δέχτηκε 55 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, από υπόγεια κατοικιών και επιχειρήσεων, 40 κλήσεις για κοπές δέντρων και μετακινήσεις αντικειμένων. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων, συγκροτήθηκαν 15 συνεργεία με 40 πυρ/κούς  υπαλλήλους.                                                                                                                                          
2) από τις 09:30 χθες, στο Δ/Δ Καστέλας και στο Δ/Δ Μακρυκάπας, όπου η υπηρεσία μας δέχτηκε  10 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και  επενέβη σε 90 περιπτώσεις απεγκλωβισμού ατόμων από οικίες και οχήματα. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων, συγκροτήθηκαν 15 συνεργεία με 37 πυρ/κούς  υπαλλήλους.
Το σύνολο των κλήσεων,  αντιμετωπίστηκαν άμεσα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10:10 χθες, σε αποθήκη με βαμβάκι 1.000 τ.μ. περίπου, στο Δ/Δ Μαρμαρά του Δήμου Οινιάδων στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Από την πυρκαγιά κάηκε μεγάλη ποσότητα βαμβακιού. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 15 πυρ/κοί υπάλληλοι με εφτά οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Μεσολογγίου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:15 χθες, σε αποθηκευτικό χώρο εργοστασίου εκκόκκισης βαμβακιού έκτασης 5.000 τ.μ. περίπου, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων, στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες, και περιορίστηκε στο χώρο αρχικής εκδήλωσής, της χωρίς να επεκταθεί στα παρακείμενα κτίρια. Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος 21 πυρ/κοί υπάλληλοι με εννιά οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Τρικάλων.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 16:00 χθες στο υπ αριθμ. ΥΝΕ- 9988 λεωφορείο της Ε.Θ.Ε.Λ. Α.Ε. στην Λεωφόρο Αρτέμιδος στην Αρτέμιδα Αττικής. Στο λεωφορείο δεν επέβαιναν επιβάτες και λόγω του καυσίμου (φυσικό αέριο) υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος οχτώ πυρ/κοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Νέας Μάκρης.