Επιστροφή

ΔΤ 1594, 15/12/2006, 15:15, Εκδηλώσεις

Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Πυρ/κού Σώματος
με τίτλο «Συνομιλώντας με τους Πυροσβέστες»

Άνοιξε σήμερα τις πόρτες της η έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Συνομιλώντας με τους Πυροσβέστες», που διοργανώνει το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος (έξοδος Αμαλίας), με την ευκαιρία του εορτασμού για τους Προστάτες Αγίους του Π.Σ., «Τρεις Παίδες εν Καμίνω».

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα, ενώ παρέστησαν, εκτός από τη φυσική ηγεσία του Σώματος, η Πρόεδρος της Βουλής κ. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Νεράντζης, ο Γ. Γ. του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ο Πρέσβυς της Γερμανίας κ. Wolfgang Schultheiss, ο Βουλευτής κ. Κώστας Γείτονας, ο πρώην Υπουργός Δημ. Τάξης κ. Νίκος Γκελεστάθης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτριος Καρύδης, ο Καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Γιάννης Πανούσης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της πνευματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος -απόστρατοι και εν ενεργεία, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο φακός καταγράφει στιγμές ηρωισμού, αυταπάρνησης και έντασης από τη δράση των Πυροσβεστών. Κατά κάποιο τρόπο, η απαθανάτιση αυτών των στιγμών είναι μία ηθική οφειλή προς τους ’’θεσμικούς αλτρουιστές’’, όπως λέω εγώ τους πυροσβέστες, στη μάχη με τη φωτιά ή με τα φαινόμενα της εκρηγνυόμενης φύσης».

Όπως ανέφερε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, στο χαιρετισμό του, η έκθεση παρουσιάζει μια συλλογή φωτογραφιών, που απαθανατίζουν στιγμές από την πολύπλευρη, καθημερινή δράση του Πυροσβεστικού Σώματος. Τα στιγμιότυπα αυτά συνοδεύονται από σχόλια διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων εκπροσώπων της πολιτικής, πνευματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, σχετικά με το έργο και την προσφορά των Ελλήνων πυροσβεστών στο κοινωνικό σύνολο. 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Δεκεμβρίου 2006.