Επιστροφή

ΔΤ 1621a , 22/01/2007, 13:30, Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω των ιδιόμορφων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και παρατεταμένη ανομβρία, παρατηρείται αύξηση των πυρκαγιών που εκδηλώνονται στην ύπαιθρο.
Πιο συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 1-12-2006 έως σήμερα, έχουν εκδηλωθεί 824 πυρκαγιές σε αγροτικές - δασικές εκτάσεις, σε αντίθεση με τις 234 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.(έχουμε δηλαδή ποσοστιαία αύξηση, σε σχέση με πέρυσι, που φτάνει το 350% περίπου.) 
Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες και ιδιαίτερα στους αγρότες και κτηνοτρόφους, που αυτή την εποχή εργάζονται στην ύπαιθρο, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κατά τη χρήση πυρός και να λαμβάνουν κατάλληλα προληπτικά μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.