Επιστροφή

ΔΤ 1632a, 09/02/2007, 14:40, Δραστηριότητες

 

Άσκηση στο Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Άσκηση με αντικείμενο την αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε αεροσκάφος πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», στα Σπάτα, στα πλαίσια του Διεθνούς Σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, με θέμα «Πυρκαγιές Αεροσκαφών και Επιχειρήσεις Διάσωσης/ Aircraft Fire- Fighting and Rescue Operations»

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε πρόβλημα σε κινητήρα αεροσκάφους Boeing 737-200 και εκδήλωση πυρκαγιάς, κατά την προσγείωση του. Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων μετά την προσέγγιση του φλεγόμενου αεροσκάφους, ήταν η διάσωση επιβατών και προσωπικού, που βρίσκονταν στην άτρακτο, από την ομάδα διάσωσης και παράλληλη κατάσβεση της πυρκαγιάς, με τη χρήση αυλών οροφής και ανάπτυξη πυρ/κών εγκαταστάσεων.

Ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης κατά το χαιρετισμό του, τόνισε ότι: «το σεμινάριο αυτό ήταν μία δέσμευση που ανέλαβα σαν Πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Πυροσβεστικών Αθλημάτων και πιστεύω ότι η Πυροσβεστική οικογένεια είναι μία και θα πρέπει να έχει κοινή γλώσσα, κοινούς τρόπους δράσης και επικοινωνίας. Για να γίνει αυτό, εκπαιδεύσεις σαν και τη σημερινή, θα πρέπει να διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα».

Την άσκηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παρακολούθησαν σύσσωμη η Φυσική Ηγεσία του Π.Σ. ο Αρχηγός της Π.Υ. Αλβανίας κ. Dilaver Lachi, καθώς και οι εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Κύπρου, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Τουρκίας, της Ρουμανίας και της Λιθουανίας που συμμετείχαν στο σεμινάριο.