Επιστροφή

ΔΤ,1651a, 08/03/2007, 11:30, Ανακοίνωση


8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, σε μήνυμα του προς το πυροσβεστικό προσωπικό, αναφέρει:
 
«Η 8η Μάρτη, σε όλο τον κόσμο, αποτελεί μέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών, για την κατάκτηση και την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων.
Σήμερα, οι γυναίκες, έχοντας πετύχει πολλά, τόσο σε θεσμικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, διεκδικούν την πλήρη ένταξή τους, με ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, σε όλους τους τομείς της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
Στο Πυροσβεστικό Σώμα, οι γυναίκες αποτελούν δύναμη ανανέωσης, εργάζονται καθημερινά με ζήλο και υψηλό αίσθημα ευθύνης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων του.
Με την ευαισθησία, τη μαχητικότητα και την άρτια εκπαίδευσή τους, ανταποκρίνονται με επιτυχία στα καθήκοντα που τους ανατίθενται, κερδίζοντας έτσι το σεβασμό και την αναγνώριση τόσο των συναδέλφων τους, όσο και της ελληνικής κοινωνίας.
Οι γυναίκες στο Σώμα απολαμβάνουν ίσης μεταχείρισης με τους άνδρες συναδέλφους τους. Προτεραιότητά μας, άλλωστε, είναι η περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων όλων των υπαλλήλων, προκειμένου να αναδειχθεί το σύγχρονο πρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η ισότητα μεταξύ αντρών και γυναικών αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, σε κάθε δημοκρατία και ως τέτοιο μας αφορά όλους.
Την ισότητα, όμως, μεταξύ των δύο φύλλων δεν την φέρνουν οι νόμοι, τη φέρνουν οι άνθρωποι. Τη φέρνουμε εμείς, όταν σεβόμαστε και εκτιμάμε τις γυναίκες συναδέλφους μας, όταν αναγνωρίζουμε τους κόπους και τις επιτυχίες τους».
Σήμερα, το σύνολο των γυναικών που υπηρετούν στο Π.Σ., είναι 358, εκ των οποίων οι 76 είναι Αξ/κοί, οι 12 Δόκιμοι Ανθπ/γοί και οι 270 Υπαξ/κοί - Πυρ/στριες.