Επιστροφή

ΔΤ 1652a, 09/03/2007, 16:00, Δραστηριότητες

Σύσκεψη, παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Α.Π.Σ., υπό την προεδρία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Ανδρέα Κόη.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός και ο συντονισμός του πυροσβεστικού έργου, η παροχή κατευθύνσεων για την οργάνωση του διοικητικού έργου, καθώς επίσης ο προγραμματισμός και η προετοιμασία για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Φώτιος Παππάς, οι Γενικοί Επιθεωρητές Π.Υ. Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγοι Αθανάσιος Κοντοκώστας και Δημήτριος Κάκκος, οι Διοικητές των Περιφερειακών Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Π.Σ.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, απευθυνόμενος στους Αξιωματικούς του Π.Σ. τόνισε μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα συνεργασίας με όλους τους συναρμόδιους φορείς, διότι όπως είπε χαρακτηριστικά: «εάν δεν πετύχουμε στη συνεργασία, είμαστε απομονωμένοι ήρωες».

Ο κ. Υπουργός, εκτός από τις προσπάθειες που γίνονται για την αύξηση του μόνιμου προσωπικού και την ανανέωση του στόλου, αναφέρθηκε και στην ανανέωση της  πενταετίας των εποχικών πυροσβεστών, καθώς και στην αύξηση της κατά έτος απασχόλησης τους, μέχρι οκτώ μήνες, από έξι που ίσχυε έως τώρα.

Κλείνοντας την ομιλία του, είπε: «θέλω να σας δώσω μια κλασική οδηγία. Μου την είπαν παλαιοί πυροσβέστες και ο Αρχηγός: Να γίνουμε πυροσβέστες νυχτερινής δράσης. Αποδέχομαι την εισήγηση του Αρχηγού και σας το ζητάω. Κανένας δεν θα κοιμηθεί, όταν μας τύχει η μάχη. Το ξέρετε όλοι γιατί είστε εμπειροπόλεμοι, ότι η νύχτα μας δίνει δύο πλεονεκτήματα, τον όποιο βαθμό υγρασίας και τον όποιο βαθμό πτώσεως των ανέμων».

Ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους σε αυτή τη συνάντηση, ευχήθηκε στους νεοπροαχθέντες καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα, ενώ επέστησε την προσοχή όλων, ενόψει της  αντιπυρικής περιόδου, η οποία προβλέπεται φέτος ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και των υψηλών θερμοκρασιών, που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα.