Επιστροφή

ΔΤ 1667b, 29/03/2007, 13:15, Δραστηριότητες

Σύσκεψη για τη «Διαχείριση των Εναέριων Μέσων κατά την αντιπυρική περίοδο του έτους 2007»

Σύσκεψη με θέμα «Διαχείριση των Εναέριων Μέσων κατά την αντιπυρική περίοδο του έτους 2007» πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

Στόχος της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς επίσης εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων ( ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΑ ), των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ, Λ.Σ) και εκπρόσωποι της Υ.Π.Α., ήταν η καλύτερη προετοιμασία για την υλοποίηση του φετινού σχεδιασμού και η αποτελεσματικότερη οργάνωση του μηχανισμού αεροπυρόσβεσης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Κατά τη σύσκεψη έγινε επικαιροποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού και εξετάστηκε η δυνατότητα ενίσχυσης των επιχειρησιακών ετοιμοτήτων των αεροσκαφών από την 1η Μαΐου, με  παράλληλη αύξηση της ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η οποία και θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η οριστικοποίηση της ανάπτυξης του μηχανισμού αεροπυρόσβεσης θα πραγματοποιηθεί σε σύσκεψη που θα λάβει χώρα εντός του Απριλίου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.