Επιστροφή

ΔΤ 1681a, 16/04/2007, 15:45, Δραστηριότητες

                                        

                                               ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

                                               ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ  2007

Σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο του 2007, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, υπό την Προεδρία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα, στις εγκαταστάσεις του 199 - Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., στο Χαλάνδρι.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, τα νέα μέσα και τις στρατηγικές που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς επίσης τις αρμοδιότητες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Κατά την έναρξη των εργασιών της σύσκεψης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως για το θέμα της δασοπυρόσβεσης, στις εκτιμήσεις που υπάρχουν για τη νέα αντιπυρική περίοδο, όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, καθώς και στη βελτίωση της απόδοσης και του συντονισμού. Κλείνοντας, ο κ. Πολύδωρας υπογράμμισε ότι οι δασικές πυρκαγιές είναι ένα πεδίο συναρμοδιότητας φορέων και ότι αυτό που προέχει, είναι να οργανωθεί και να συντονιστεί η δράση και η συνεργασία των φορέων αυτών.

Στην ομιλία του, ο Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Φώτιος Παππάς διαβεβαίωσε,  ότι από το Πυροσβεστικό Σώμα έχουν γίνει όλες οι ενέργειες, ώστε ο μηχανισμός δασοπυρόσβεσης να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα από την 1η Μαΐου και αναφέρθηκε, ειδικότερα, στην υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, στη διαχείριση των υλικών και μέσων, στην εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού, στην πρόσληψη των 550 νέων πυροσβεστών και στην ανανέωση και επέκταση της σύμβασης των 5.500 εποχικών πυροσβεστών. Τέλος, ο κ. Υπαρχηγός τόνισε τη σημασία της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και της εθελοντικής προσφοράς των πολιτών, για την αντιμετώπιση του φαινομένου που λέγεται «δασική πυρκαγιά». 

Στη σύσκεψη, εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος, εκτός από τον Υπαρχηγό, συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Υπηρεσιών Ν. Ελλάδος Αντιστράτηγος Δημήτριος Κάκκος, ο Διοικητής Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος Αθανάσιος Κότσιας, ο Διοικητής της Πυρ/κής Ακαδημίας Υποστράτηγος Παύλος Λάππας, καθώς και στελέχη του Π.Σ. Επίσης, έλαβαν μέρος ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Αντινομάρχης  Διευρυμένης Υπερνομαρχίας Αθηνών –Πειραιώς Γεώργιος Φουντάς, ο Αντινομάρχης Πειραιώς Κων/νος Καρράς, καθώς και εκπρόσωποι των Υπουργείων: Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Δημόσιας Τάξης, Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Εμπορικής Ναυτιλίας, Μακεδονίας-Θράκης, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Τουριστικής Ανάπτυξης και Επικρατείας.