Επιστροφή

ΔΤ 1705a, 17/05/2007, 14:30, Ανακοίνωση

Εγκαίνια Πυροσβεστικού Μουσείου

Παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα, θα  πραγματοποιηθούν, αύριο Παρασκευή 18 Μαΐου 2007 και ώρα 11:00, τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Μουσείου, στην Παλλήνη (Κ. Μηλίση και Λ. Μαραθώνος, 15η έξοδο Αττικής Οδού).

Με την ίδρυση του Πυροσβεστικού Μουσείου, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό την ημέρα που έχει καθιερωθεί ως η «Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων», ένα όραμα δεκάδων ετών και πολλών γενεών πυροσβεστών γίνεται, επιτέλους, πραγματικότητα.

Αποστολή του Πυροσβεστικού Μουσείου είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και κατάλληλη έκθεση στο κοινό των πυροσβεστικών συλλογών, κειμηλίων, μέσων, μηχανολογικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, άλλων αντικειμένων ιστορικής αξίας, καθώς και συγγραμμάτων πυροσβεστικού ενδιαφέροντος ή που έχουν σχέση με την πυροσβεστική ιστορία. Επίσης, στόχος του Μουσείου είναι η διατήρηση ειδικού ιστορικού πυροσβεστικού αρχείου και η προβολή της ιστορικής πορείας του Σώματος από ιδρύσεώς του και εφεξής.

Εντός του Μουσείου θα λειτουργούν, υπό μορφή αυτοτελών Τμημάτων, Ειδική Πυροσβεστική Βιβλιοθήκη και Ειδικό Ιστορικό Πυροσβεστικό Αρχείο.