Επιστροφή

ΔΤ 1706, 18/05/2007, 14:45, Εκδηλώσεις

Εγκαίνια του Πυροσβεστικού Μουσείου

Πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα, τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Μουσείου, στην Παλλήνη.
Κατά την ομιλία του, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την πεποίθηση, ότι το Πυροσβεστικό Μουσείο θα είναι ο χώρος όπου οι μελλοντικές γενιές θα αποκτούν γνώση της ιστορίας του Πυροσβεστικού Σώματος και «θα λαμβάνουν ταυτόχρονα ένα πνεύμα αγάπης, σεβασμού, θαυμασμού και κατ’ επέκταση, ένα πνεύμα αλληλεγγύης προς τον Πυροσβέστη».
Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, στο σύντομο χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι το Πυροσβεστικό Μουσείο ανοίγει τις πύλες του, στις 18 Μαΐου, δηλαδή την «Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, μέρα που είναι αφιερωμένη στη διαφύλαξη της συλλογικής μνήμης, της ιστορίας», ενώ τόνισε ότι «η δημιουργία του Μουσείου αποτέλεσε πόθο και όραμα δεκάδων ετών και γενιών Πυροσβεστών».  
Στα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Μουσείου, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υ.Δ.Τ. πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ο βουλευτής Υπόλοιπου Αττικής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλειος Οικονόμου, σύσσωμη η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νικόλαος Γκελεστάθης, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Π.Σ., εκπρόσωποι κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, μεγάλος αριθμός στελεχών του Π.Σ., καθώς και πλήθος κόσμου.