Επιστροφή

ΔΤ 1708, 21/05/2007, 10:50, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:29 χθες, σε διώροφη κατοικία, στο Δ/Δ Κέρτεζη, του Δήμου Καλαβρύτων, στο Νομό Αχαΐας. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην οικία καθώς και σε διπλανή οικία με την οποία εφάπτονταν με ξύλινη μεσοτοιχία. Στην κατάσβεσή της έλαβαν μέρος εννιά πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα, ενώ για τα αίτιά της διενεργείται προανάκριση  από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Καλαβρύτων.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 02:55 σήμερα, σε ισόγειο κτίριο καταστημάτων, στη συμβολή των οδών Καραϊσκάκη και Παπαστράτου, στο Αγρίνιο. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τρία καταστήματα και τον εξοπλισμό τους (χρυσοχοείο, ανθοπωλείο, δερμάτινα είδη). Στην κατάσβεσή της έλαβαν μέρος 18 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με έξι οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Αγρινίου.

Οι έντονες βροχοπτώσεις, που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια, κυρίως κατοικιών και επιχειρήσεων:

α) από τις 17:00 χθες, στο Δ/Δ Αγίου Βασιλείου, στο Δ/Δ Αραχωβίτης και Δ/Δ Ψαθόπυργου, στο Δήμο Ρίου του Νομού Αχαΐας, όπου η Υπηρεσία μας πραγματοποίησε 20 αντλήσεις υδάτων με εννιά συνεργεία και 27 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

β) από τις 23:50 χθες, στην περιοχή Μπούκα, του Δήμου Αμφιλοχίας, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, όπου η Υπηρεσία μας προέβη στη μεταφορά 32 ατόμων από πλημμυρισμένες οικίες σε ασφαλές σημείο και σε έξι αντλήσεις υδάτων, με πέντε συνεργεία και 15 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.