Επιστροφή

ΔΤ 1713, 27/05/2007, 16:00, Συμβάντα

     Χθες, 26-05-2007 και περί ώρα 19.20, ενημερώθηκε το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών 199 ότι στη θέση «Μονόπορη» Παλαιοχωρίου Δήμου Δημητσάνας Αρκαδίας, γκρουπ δεκαοκτώ (18) ατόμων που πραγματοποιούσαν πεζοπορία στην περιοχή, κατά την κίνησή τους σε μονοπάτι δίπλα στην κοίτη του ποταμού Λούσιου, παρασύρθηκαν  οι 10 εξ’ αυτών από τα νερά του ποταμού, όταν αυτά «φούσκωσαν» συνέπεια έντονων βροχοπτώσεων.

     Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Υπηρεσίας μας αποτελούμενες από: 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ομάδες  διάσωσης της 1ης και 6ης Ε.Μ.Α.Κ. με 22 και 6 πυροσβέστες αντίστοιχα, μαζί με 2 διασωστικές λέμβους και ειδικό καταδυτικό και ορειβατικό εξοπλισμό. Τις Πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμαν: ομάδα 20 αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, μονάδα της Ε.Κ.Α.Μ. αποτελούμενη από 20 άνδρες, ομάδα 28 καταδρομέων του Στρατού, ομάδα του Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης, η Ομάδα Διάσωσης Τρίπολης, ομάδα διάσωσης του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και ομάδα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Στην έρευνα – διάσωση συμμετείχαν και 3 Ε/Π του Πυροσβεστικού Σώματος, 1 Ε/Π της ΕΛ.ΑΣ. και 2 Ε/Π του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.( Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνάς Διάσωσης ).

     Από τους 10 ανωτέρω παρασυρθέντες περιπατητές, οι δυο (2) εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις χθες και περί ώρα 00:30, ενώ μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν νέκρα έξι (6) άτομα (4 γυναίκες και 2 άντρες). Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δυο υπολοίπων αγνοούμενων συνεχίζονται.

     Στον τόπο του συμβάντος από την πρώτη στιγμή μετέβη ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Φώτιος Παπάς, μαζί  με τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο Δημήτριο Κάκκο, τον Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πελοποννήσου Αρχιπύραρχο Ιωάννη Ζώη και τον Διοικητή της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. Αρχιπύραρχο Απόστολο Γεροκώστα.