Επιστροφή

ΔΤ 1714, 28/05/2007, 11:00, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 10:00 χθες, μετά από έκρηξη φιάλης υγραερίου στην κουζίνα του ξενώνα «ΧΑΡΑΔΡΑ» στο Δ/Δ Μαριολάτα του Δήμου Γραβιάς, στο Νομό Φωκίδας. Στο συμβάν επιχείρησαν εννέα πυροσβεστικοί υπάλληλοι, με τρία οχήματα, ενώ από την έκρηξη υπέστη εγκαύματα ο Φ.Κ., ο όποιος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς. Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε, στις 12:20 χθες, στο Δ/Δ Βίκου και Μονοδενδρίου, στη χαράδρα του Βίκου, κατά την οποία περισυλλέγει τραυματισμένος ο Α.Μ. 65 ετών Βελγικής καταγωγής, μετά από πτώση του σε χαράδρα. Στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συμμετείχαν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με ένα όχημα, οι οποίοι μετέφεραν τον τραυματία μέχρι το Δ/Δ Βίκου απ’ όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η επιχείρηση εντοπισμού και ανεύρεσης των δύο αγνοουμένων στον ποταμό Λούσιο συνεχίζονται από την Υπηρεσία μας με 30 πυροσβέστες και 10 οχήματα, ομάδες  διάσωσης της 1ης και 6ης Ε.Μ.Α.Κ. με 22 και 14 πυροσβέστες αντίστοιχα, μαζί με 2 διασωστικές λέμβους και ειδικό καταδυτικό και ορειβατικό εξοπλισμό. Τις Πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν: ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, μονάδα της Ε.Κ.Α.Μ., ομάδα καταδρομέων του Στρατού, ομάδα του Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης, η Ομάδα Διάσωσης Τρίπολης, ομάδα διάσωσης του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και ομάδα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.