Επιστροφή

ΔΤ 1727a, 15/06/2007, 20:00, Εκδηλώσεις

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007, στις 18:00, η τελετή αποφοίτησης των 40 νέων Ανθυποπυραγών της 32ης εκπαιδευτικής σειράς, στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Κάτω Κηφισιά.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, ενώ παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης πρέσβυς ε.τ. Κωστής Αιλιανός, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης, οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Κωνσταντίνος Γείτονας και κ. Άγγελος Μανωλάκης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νικόλαος Χιωτάκης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, σύσσωμη η ηγεσία του  Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Π.Σ., εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και αντιπροσωπείες των αντίστοιχων σχολών, καθηγητές της Ακαδημίας, καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των νέων Ανθυποπυραγών.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Παύλος Λάππας, κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, απευθυνόμενος στους νέους Αξιωματικούς του Σώματος, υπογράμμισε: «Για να επιτύχετε στη δύσκολη αυτή αποστολή σας, δεν πρέπει να λησμονείτε ότι οι μάχες στο πυροσβεστικό μέτωπο κερδίζονται με θάρρος, δύναμη, τόλμη, γενναιότητα, αποφασιστικότητα, άριστη φυσική κατάσταση, άρτια εκπαίδευση και εμπειρία. Θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τα στοιχεία της φύσης και θα θέσετε, αν χρειαστεί, σε κίνδυνο ακόμα και τη σωματική σας ακεραιότητα, αλλά ταυτόχρονα θα δίνετε τη συμβουλή σας, τη γνώση σας και την εμπειρία σας και θα εφαρμόσετε τους νόμους για την αποφυγή εκδήλωσης επικίνδυνων καταστάσεων, τόσο για τον άνθρωπο, όσο και για το περιβάλλον».