Επιστροφή

ΔΤ 1761, 26/07/2007, 14:45, Εκδηλώσεις

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 300 ΝΕΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή πραγματοποιήθηκε, σήμερα, η τελετή αποφοίτησης των 300 πυροσβεστών της 71ης εκπαιδευτικής σειράς, στο Παράρτημα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στα Βίλια Αττικής.
Τα πτυχία στους νέους πυροσβέστες επέδωσε ο Πρωθυπουργός, ενώ αμέσως μετά, ακολούθησε η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Ανδρέα Κόη.

Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης, αφού συνεχάρη τους αποφοιτήσαντες, απευθύνθηκε στους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, που «τις τελευταίες εβδομάδες και σε καθημερινή βάση, δίνουν σκληρή μάχη στα μέτωπα των δασικών πυρκαγιών. Θέλω, για μια ακόμη φορά, διερμηνεύοντας είμαι βέβαιος τα αισθήματα όλων των Ελλήνων», είπε ο κ. Καραμανλής, «να τους πω ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» για όλα όσα κάνουν. Για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν, κάτω από πρωτοφανείς και ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, ώστε να περιορίσουν την καταστροφή και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Για όλα όσα διακυβεύουν. Για όλα όσα θυσιάζουν, για να περιφρουρήσουν τον κοινό μας πλούτο, για να διασφαλίσουν το κοινό μας αύριο».

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, τη βαθιά οδύνη του για τις ανθρώπινες απώλειες που έχει και φέτος, η μάχη με την πύρινη λαίλαπα. «Η σκέψη μας και η έγνοια μας βρίσκονται κοντά στις οικογένειες αυτών που έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε.

Στην τελετή αποφοίτησης των νέων πυροσβεστών, παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων του πυροσβεστικού προσωπικού και των αποστράτων, καθώς επίσης συγγενείς και φίλοι των νέων πυροσβεστών.

Στο τέλος της εκδήλωσης, τμήμα νέων πυροσβεστών εκτέλεσε επίδειξη κατάσβεσης πυρκαγιάς και αναρρίχησης - καταρρίχησης στον πύργο ασκήσεων της Ακαδημίας.