Επιστροφή

ΔΤ 1775, 30/08/2007, 15:30, Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ύστερα από ανακοίνωση των αρμόδιων στελεχών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυρ/κού Σώματος, αναφορικά με το δημοσίευμα της 30ης Αυγούστου 2007 της Εφημερίδας – «ΤΑ ΝΕΑ» με τίτλο «Ασύμμετρη σκευωρία, πρωτοφανής επιχείρηση κατασκευής ενόχου για την φωτιά στην Αρεόπολη» καθίσταται γνωστή η πλήρης, απόλυτη και κατηγορηματική διάψευση του περιεχομένου αυτού για τους παρακάτω λόγους:

Ο εν λόγω μάρτυρας το Σάββατο 25 Αυγούστου 2007, παρουσιάστηκε αυτοβούλως, κατά τη διάρκεια διενέργειας αυτοψίας από τους αρμόδιους Αξιωματικούς της Δ.Α.Ε.Ε., στην αρχική εστία εκδήλωσης της συγκεκριμένης πυρκαγιάς περί Ω/07:30 της 25-08-2007 και δήλωσε ότι γνωρίζει το δράστη του εμπρησμού. Ακολούθως ο μάρτυρας προσήλθε στην Π.Υ. Αρεόπολης, όπου τηρουμένων με απόλυτη ακρίβεια όλων των προβλεπόμενων από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαδικασιών κατέθεσε ενόρκως τη μόνη και αναμφισβήτητη περί του θέματος αλήθεια.
Η ως άνω κατάθεση επαναβεβαιώθηκε, από τον ίδιο μάρτυρα προφορικά, τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας παρουσία και του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου κ. Χαραλαμπίδη, που είχε προσέλθει στην Π.Υ. Αρεόπολης. Την επόμενη ημέρα ο εν λόγω μάρτυρας μαζί με την κυρία που επέβαινε στο όχημα, κλήθηκαν να προσέλθουν στον τόπο του συμβάντος για διενέργεια νέας αυτοψίας όπου επιβεβαιώθηκε για δεύτερη φορά η αρχική του κατάθεση. Συμπερασματικά το περιεχόμενο των καταθέσεων του ανωτέρου μάρτυρα ενώπιον των αρμόδιων Αξ/κών της Δ.Α.Ε.Ε., αποτελεί τη μόνη αλήθεια και οποιαδήποτε απόπειρα ανατροπής και ανασκευής αυτών, απ’ όπου και αν προέρχεται, είναι εκ του πονηρού.