Επιστροφή

ΔΤ 1821, 18/11/2007, 15:20, Συμβάντα

Οι έντονες βροχοπτώσεις, που εκδηλώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων που προκλήθηκαν από πλημμύρες.

Συγκεκριμένα:

Στο Νομό Ροδόπης, στον οποίο η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, η Υπηρεσία μας δέχτηκε 360 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια, κυρίως κατοικιών και επιχειρήσεων. Για  την αντιμετώπιση των προβλημάτων, τέθηκε σε επιφυλακή το προσωπικό της Π.Δ.Π.Υ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επιχείρησαν 28 οχήματα με 89 πυροσβέστες, ενώ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν από τη κεντρική Μακεδονία με 30 πυροσβέστες και 10 οχήματα, καθώς και με μία διασωστική λέμβο της 2ης Ε.Μ.Α.Κ.

Επίσης προβλήματα σημειώθηκαν:

Στο Νομό Καβάλας, η Υπηρεσία μας πραγματοποίησε 60 αντλήσεις υδάτων.

Στο Νομό Δράμας, πραγματοποιήθηκαν 35 αντλήσεις συνολικά .

Στα Ιωάννινα, η Υπηρεσία μας πραγματοποίησε 5 αντλήσεις υδάτων.

Στο Νομό Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Φαλαισίας 20 αντλήσεις υδάτων. Ειδικά  στο χωριό Τουρκολέικα, το οποίο είχε αποκλειστεί λόγω πτώσης γέφυρας, τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά από ειδική επιχείρηση, το ερπυστριοφόρο ειδικό διασωστικό όχημα της Υπηρεσίας μας, προσέγγισε το χωριό, ώστε να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια στους κατοίκους του. Στις επόμενες ώρες μετέφερε τέσσερις υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., καθώς και ζωοτροφές. Στον τόπο παραμένει ομάδα πέντε πυροσβεστών.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:15 χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο νεκροταφείο του Δ/Δ Πλατανορρεύματος, στα Σέρβια Κοζάνης. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές σε  εκκλησιαστικά αντικείμενα, ιερά σκεύη και στην κεραμοσκεπή του Ναού. Στην κατάσβεση συμμετείχαν πέντε πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Στις 13:10 χθες, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν οι Μ.Δ . 37 ετών και Ψ.Π  27 ετών, στο παραπόταμο Μύκανης του Πηνειού στην Καλαμπάκα, που είχε υπερχειλίσει λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Στην επιχείρηση συμμετείχαν πέντε πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 23:30 χθες σε κατοικία στο Δήμο Καλυβίων, στα Τρίκαλα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο εσωτερικό της κατοικίας. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν πέντε πυροσβεστικοί υπάλληλοι, με δέκα οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Στις 10:55 σήμερα, εντοπίστηκε και διασώθηκε ο Λ Ε. 47 ετών από το Ι.Χ αυτοκίνητό του, σε παραπόταμο του Πηνειού, στον Αμπελώνα Λάρισας.  Η Υπηρεσία μας συμμετείχε με επτά πυροσβεστικούς υπαλλήλους και δύο οχήματα.