Επιστροφή

ΔΤ 1865, 15/01/2008, 11:20, Ανακοινώσεις

Συνεδρίασε χθες, 14 Ιανουαρίου, το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος, για τη διενέργεια των κρίσεων έτους 2008 των Ανώτατων Αξιωματικών και αποστράτευσε τον Υπαρχηγό Αντιστράτηγο Παππά Φώτιο, ενώ προήγαγε σε Υπαρχηγό του Π.Σ. τον Αντιστράτηγο Στεφανίδη Στυλιανό.

O Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στεφανίδης Στυλιανός του Δημητρίου, γεννήθηκε το 1953 στο Αίγιο του Νομού Αχαΐας, είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.
Το 1977 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα, ως Πυροσβέστης και το 1981 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Μέχρι το 1993 υπηρέτησε σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Αθήνας και  του Πειραιά, στο 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., στο Αρχηγείο ως Αξιωματικός επιτελείου του Α.Π.Σ. και στη συνέχεια ως τμηματάρχης στο Μηχανολογικό Τμήμα.
Το 1994 τοποθετήθηκε προϊστάμενος κίνησης, στην Περιφερειακή Διοίκηση Π.Υ. Αττικής, το 1999 στη Διεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Α.Π.Σ. ως Διευθυντής και το 2003 με το βαθμό του Αρχιπυράρχου, Διοικητής της Διοίκησης Π.Υ. Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων εκτελούσε παράλληλα τα καθήκοντα του Διοικητή των Περιφερειακών Ολυμπιακών Διοικήσεων Ο.Α.Κ.Α. και Αθήνας.
Το Μάρτιο του 2006 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου, του ανατέθηκε η Διοίκηση της Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ. Αττικής και το 2007 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου.
Έλαβε μέρος στην κατάσβεση μεγάλων αστικών πυρκαγιών (Αθήνα, Πειραιά, Ελευσίνα, Οινόφυτα, Λαύριο, κ.α.), στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών (Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Εύβοια, Λακωνία, Φθιώτιδα, Πήλιο, Ζάκυνθο, Μήλο, Σκιάθο, Σάμο και Κύπρο), καθώς και στη διαχείριση μεγάλων φυσικών καταστροφών (σεισμοί Αττικής, Αιγιαλείας, πλημμύρες στην Αττική και Κορινθία).
Διετέλεσε καθηγητής στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στις Σχολές Αξιωματικών, Υπαξ/κών και Πυρ/στών.
Συμμετείχε στο σχεδιασμό και την εκπόνηση του σχεδίου για την αντιμετώπιση Ρ.Β.Χ. απειλών, ενώ έλαβε μέρος σε διεθνείς συναντήσεις με εκπροσώπους- συμβούλους από χώρες μέλη της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας και ήταν υπεύθυνος για την εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού που συμμετείχε στην Ολυμπιάδα του 2004.
Έχει προαχθεί σε όλους τους βαθμούς κατ’ εκλογή και έχει τιμηθεί με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Φοίνικα, τον Ταξιάρχη της Τιμής, τον Ταξιάρχη του Φοίνικα, τον Πυροσβεστικό Σταυρό Β' Τάξης, τον χρυσό Σταυρό της Τιμής, τον χρυσό Σταυρό του Φοίνικα, μετάλλια, ηθικές και υλικές αμοιβές.
 
Στη συνέχεια το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Π.Σ. έκρινε :

Α. ευδοκίμως τερματίσαντα τον Αντιστράτηγο του Π.Σ., Κάκκο Δημήτριο.

Β. προακτέους ως Αντιστρατήγους του Π.Σ. τους Υποστρατήγους:
1. Δημητρίου Παναγιώτη και
2. Φαφούτη Δημήτριο.

Γ. διατηρητέους τους Υποστρατήγους του Π.Σ.:
1. Μουρατίδη Σπυρίδωνα και
2. Παπαδόπουλο Χρήστο (Υ/Γ)

Δ. προακτέους ως Υποστρατήγους του Π.Σ. τους Αρχιπυράρχους:
1. Μιχαλέα Παναγιώτη,
2. Κεσαπίδη Κων/νο  και
3. Γεροκώστα Απόστολο.

Ε. ευδοκίμως τερματίσαντες τους Υποστράτηγους του Π.Σ.:
1. Κότσια Αθανάσιο και
2. Λάππα Παύλο.

Στους αποστρατευθέντες αξιωματικούς με το βαθμό του Αντιστρατήγου και Υποστρατήγου, απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν.
Επίσης το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Π.Σ έκρινε:

Α. διατηρητέους τους Αρχιπυράρχους:
1. Καλύνη Ευάγγελο,
2. Γάτο Παναγιώτη,
3. Μιχαλόπουλο Μιχαήλ,
4. Ζήκα Σπυρίδωνα,
5. Πρέντζα  Κων/νο,
6.  Φλώρο Ιωάννη,
7.  Φακιολά Δημήτριο,
8. Μαρκαντώνη Ανδρέα,
9. Μπακόπουλο Κων/νο (ΠΛΗ),
10. Κασιδόκωστα- Κωστάκο Αναστάσιο (Π/Κ) και
11.  Φαφούτη Κων/νο (Υ/Γ).

Β. και ευδοκίμως τερματίσαντες τους Αρχιπυράρχους :
1. Αποστόλου Βασίλειο,
2. Ανδρέου Ευάγγελο,
3. Στέφο Κων/νο,
4. Καραπατάκη Κων/νο,
5. Ζώη Ιωάννη,
6. Μαλακάση Ηρακλή,
7. Κολλιόπουλο Κων/νο,
8. Διαμαντή Νικόλαο,
9. Καλαχάνη Φώτιο,
10. Ντάγγα Γεώργιο,
11. Αναστασόπουλο Γεώργιο,
12.  Βασιλόπουλο Τριαντάφυλλο και
13. Κολλιό Λάμπρο.