Επιστροφή

ΔΤ 1879a, 30/01/2008, 16:00, Ανακοίνωση

ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ «ΠΥΡΣΟΣ 2008»

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η άσκηση επί χάρτου «ΠΥΡΣΟΣ 2008», για τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής ύστερα από εντολή του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

Η άσκηση περιλάμβανε επεισόδια δασικών πυρκαγιών σε περιοχές της Πάρνηθας, της νήσου Αίγινας, του Μαρκόπουλου και των Μεγάρων σε υποθετική ημερομηνία εντός της ερχόμενης αντιπυρικής περιόδου με καιρικές συνθήκες που επιτρέπουν τη δυσμενή εξέλιξη του φαινόμενου της δασικής πυρκαγιάς σε φυσική καταστροφή.

Στο Διευθύνον Επιτελείο της άσκησης συμμετείχαν, ο Διοικητής και Αξιωματικοί της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, καθώς και εμπλεκόμενοι στη δασοπυρόσβεση Φορείς από τις Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Στα Ασκούμενα Επιτελεία που λειτούργησαν στις έδρες των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής συμμετείχαν αντίστοιχα εκπρόσωποι των Φορέων αυτών.

Ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, θα συνεχιστούν οι Ασκήσεις ετοιμότητας τόσο επί χάρτου όσο και με προσωπικό και μέσα σε προσομοίωση εικονικού συμβάντος.