Επιστροφή

ΔΤ 1886, 10/02/2008, 13:00, Συμβάντα

Οι ισχυροί άνεμοι που συνέχισαν να εκδηλώνονται στο Νομό Αττικής και τη χθεσινή μέρα,  είχαν σαν αποτέλεσμα να προκληθούν πτώσεις δέντρων και αποκολλήσεις αντικειμένων, σε διάφορα σημεία στο Λεκανοπέδιο. Από τις 11:30 χθες μέχρι και τις 13:00 σήμερα, η υπηρεσία μας, δέχθηκε 86 κλήσεις για παροχή βοηθείας, τις οποίες αντιμετώπισε άμεσα, με 15 συνεργεία και 45 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.


Επίσης, λόγω των χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν στην υπόλοιπη χώρα, το Πυροσβεστικό Σώμα πραγματοποίησε τις ακόλουθες επιχειρήσεις διάσωσης κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας :
α) στο 12ο χλμ. δασικού δρόμου Γαρδικίου – Γραμμένης Οξιάς, στο Νομό Φθιώτιδας, για τον απεγκλωβισμό τριών ατόμων ύστερα από ακινητοποίηση του οχήματος τους.
β) στο Δ/Δ Άγιος Πέτρος, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στο Νομό Αρκαδίας, για την μεταφορά μίας ασθενούς στο Νοσοκομείο της Τρίπολης
γ) στο Δ/Δ Μεσορράχη, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στο Νομό Αρκαδίας, για την μεταφορά ενός ασθενή σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.
δ) στο 35ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Σπάρτης – Καρυών στο Δήμο Μεγαλόπολης, για τον απεγκλωβισμό εφτά ατόμων, ύστερα από ακινητοποίηση των δύο Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων τους.
ε) στην περιοχή Αγ. Ελεούσα, στο Δήμο Ευρωστίνης, του Νόμου Κορίνθου, για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων, ύστερα από ακινητοποίηση του Ι Χ Ε αυτοκινήτου τους.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 06:05 χθες, σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, στην οδό Αντιφάνους 3, στου Ζωγράφου. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο διαμέρισμα, ενώ οι οκτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι που συμμετείχαν στην κατάσβεση με τρία οχήματα, εντόπισαν άτομο το οποίο παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Προανάκριση διενεργείται από το  Ανακριτικό Τμήμα της Δ Π Υ Αθηνών.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 14:00 χθες, σε μονοκατοικία, στην περιοχή  Αγ. Νικόλαος του Δ/Δ Βασιλικού, στη Ζάκυνθο. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στην οικία. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν τέσσερεις πυροσβεστικοί υπάλληλοι, με 2 οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το  Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Ζακύνθου.

Μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 21:50 χθες, σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στην παραλία Αυλίδας στο Δήμο Αυλίδας, στην Εύβοια. Η πυρκαγιά είχε κατασβεσθεί πριν την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου, ενώ οι τρεις πυροσβεστικοί υπάλληλοι που έφτασαν στο σημείο με ένα όχημα, εντόπισαν νεκρή την Κ.Β. Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 22:50 χθες, σε ταβέρνα, στο 2ο χλμ. επαρχιακής οδού Πιτσιδιάς –Ματάλων, στο Δήμο Τυμπακίου του Νομού Ηρακλείου. Στην επιχείρηση κατάσβεσης  συμμετείχαν τέσσερεις πυροσβεστικοί υπάλληλοι, με δυο οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα.