Επιστροφή

ΔΤ 1891a, 15/02/2008, 14:15, Ανακοινώσεις

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ  2008

 

Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη και υπό την προεδρία του κ. Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου Αθανάσιου Κοντοκώστα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο του 2008, στις εγκαταστάσεις του 199 - Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., στο Χαλάνδρι.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, τις στρατηγικές και τα νέα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, την εκπαίδευση και την ενίσχυση του προσωπικού, ενώ αναλύθηκαν τα μέτρα που έχουν λάβει οι συναρμόδιοι φορείς, καθώς και οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν κατά την εκδήλωση μιας δασικής πυρκαγιάς.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος: ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης κ. Πάνος Λειβαδάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργαρίτης Μουζάς, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αγροφυλακής κ. Δημήτριος Νικολακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής κ. Χαράλαμπος Μανιάτης καθώς και εκπρόσωποι των Υπουργείων: Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης, ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Εμπορικής Ναυτιλίας-Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μακεδονίας-Θράκης και Επικρατείας.

Εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος, εκτός από τον κ. Αρχηγό, συμμετείχαν ο κ. Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης οι κ. Γενικοί Επιθεωρητές Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Δημητρίου και Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Δημήτριος Φαφούτης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος Παναγιώτης Μιχαλέας ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Σπυρίδων Μουρατίδης, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Απόστολος Γεροκώστας, ο Προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π.Σ. Υποστράτηγος Χρήστος Παπαδόπουλος, οι Προϊστάμενοι Α΄ και Β΄ Kλάδου του Α.Π.Σ., οι Διοικητές του 199 Σ.ΕΚ.ΥΠ.Σ., της Δ.Π.Υ. Αθηνών και 1ης Ε.Μ.Α.Κ., ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας καθώς και οι Διευθυντές Διευθύνσεων του Α.Π.Σ. και άλλα στελέχη του Π.Σ.