Επιστροφή

ΔΤ 1913, 18/03/2008, 15:30, Ανακοίνωση

Σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου 2008

  Υπό την προεδρία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη, πραγματοποιήθηκε, στις 18 Μαρτίου, σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο του 2008, στις εγκαταστάσεις του 199 - Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., στο Χαλάνδρι.

  Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, τις στρατηγικές και τα νέα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, την εκπαίδευση και την ενίσχυση του προσωπικού, ενώ αναλύθηκαν τα μέτρα που έχουν λάβει οι συναρμόδιοι φορείς, καθώς και οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν, κατά την εκδήλωση μιας δασικής πυρκαγιάς.

  Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος: ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης κ. Πάνος Λειβαδάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργαρίτης Μουζάς, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αγροφυλακής κ. Δημήτριος Νικολακόπουλος, εκπρόσωποι των Υπουργείων: Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης, ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Εμπορικής Ναυτιλίας - Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και Επικρατείας, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, των Νομαρχιών Αθηνών - Πειραιώς, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., της Υ.Π.Α., του Ο.Τ.Ε., της Δ.Ε.Η., της Ε.Υ.Δ.Α.Π. και του Ο.Σ.Ε.

  Εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος, εκτός από τον κ. Αρχηγό Αντιστράτηγο Αθανάσιο Κοντοκώστα, συμμετείχαν ο κ. Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης οι κ. Γενικοί Επιθεωρητές Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Δημητρίου και Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Δημήτριος Φαφούτης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος Παναγιώτης Μιχαλέας ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Σπυρίδων Μουρατίδης, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Απόστολος Γεροκώστας, ο Προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π.Σ. Υποστράτηγος Χρήστος Παπαδόπουλος, οι Προϊστάμενοι Α΄ και Β΄ κλάδου του Α.Π.Σ., οι Διοικητές του 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., της Δ.Π.Υ. Αθηνών και 1ης Ε.Μ.Α.Κ., ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και οι Διευθυντές.