Επιστροφή

ΔΤ 1918, 26/03/2008, 12:00, Συμβάντα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 11:00 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 17:50, στις 24/03/2008, σε δασική έκταση, στη Θέση Αγνώντας, στη Νήσο Σκόπελο. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ οι οποίοι άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκε άμεσα δύναμη του νησιού με οκτώ πυροσβεστικούς υπαλλήλους και τέσσερα οχήματα, η οποία ενισχύθηκε από την Π.Δ.Π.Υ. Θεσσαλίας με 12 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και έξι οχήματα καθώς και πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων. Επίσης, κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας επιχείρησαν, περιοδικά και όσο οι συνθήκες το επέτρεπαν, τέσσερα αεροσκάφη (4 CL 4-15). Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμαν ο Δήμος Σκοπέλου, με 10 υδροφόρα οχήματα και η Νομαρχία Μαγνησίας, με ένα χωματουργικό μηχάνημα. Για την μεταφορά των πυροσβεστικών δυνάμεων, διατέθηκε από την Πολεμική Αεροπορία ένα ελικόπτερο Super Puma, καθώς και ένα επιβατικό πλοίο της εταιρίας Jet Ferries.  Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα.

 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 20:45 χθες, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:15, σε δασική και γεωργική έκταση, στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνος, στα Μέθανα. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με έξι οχήματα και  πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων. Επίσης, κατά την διάρκεια της ημέρας επιχείρησαν περιοδικά και όσο οι συνθήκες το επέτρεπαν τέσσερα αεροσκάφη (2 CL 2-15 και 2 CL 4-15).  Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα.

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 17:30 χθες, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος, του Δ/Δ Πύργων, στο Δήμου Βερμίου, του Νομού Κοζάνης. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν ιερά σκεύη, εικόνες και υπέστη ζημιές η σκεπή του Ναού. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος εννιά πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα.

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 18:29 χθες, σε εργοστάσιο κατασκευής απορρυπαντικών, με την επωνυμία «NEW LINE», στην οδό Λογαρά 2, στο Περιστέρι Αττικής. Από την πυρκαγιά υπέστησαν ζημιές εμπορεύματα και εξοπλισμός της επιχείρησης. Στην κατάσβεση συμμετείχαν 31 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 15 οχήματα.  Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα.

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 21:30 χθες, σε εγκαταλελειμμένο 5όροφο κτίριο (πρώην Αλευρόμυλοι Ρόδου), στην οδό Αυστραλίας, στη Νήσο Ρόδο. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στο οίκημα. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος έξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα.