Επιστροφή

ΔΤ 1932, 29/04/2008, 13:15, Ανακοίνωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αύριο, 30 Απριλίου 2008 και περί ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη Αυστραλών πυροσβεστών, οι οποίοι συμμετέχουν στο Φιλανθρωπικό Μαραθώνιο, που διοργανώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μελβούρνης, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στο Ηρώο Πεσόντων Πυροσβεστών, στις εγκαταστάσεις του 199 - Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., στο Χαλάνδρι.

Ο Μαραθώνιος γίνεται προς τιμήν των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών (ANZACs), που θυσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων στην Ευρώπη. Η Αυστραλιανή αντιπροσωπεία ξεκίνησε το πρωί του Μ. Σάββατου, 26 Απριλίου, από την Καλλίπολη της Τουρκίας,  αποτελείται από 45 άτομα, συνοδεύεται από όχημα αντίκα της Π.Υ. Μελβούρνης, καθώς και ένα πυροσβεστικό όχημα και θα ολοκληρώσει τη διαδρομή της στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Λονδίνο, στις 18 Μαΐου 2008, αφού διασχίσει την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία και το Βέλγιο.

Η διαδρομή της αποστολής περιλαμβάνει τις εξής πόλεις: Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Λάρισα, Λαμία, Αγ. Κωνσταντίνο, Θήβα, Αθήνα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Κόρινθο, Αίγιο και Πάτρα.

Ο Μαραθώνιος, πέρα  από το φιλανθρωπικό, έχει και ενημερωτικό χαρακτήρα. Οι πυροσβέστες εκτός από την προσπάθεια για τη συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, επιχειρούν να  ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή γνώμη, για τη θυσία των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών πλάι στους συμμάχους και για τις πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και της συναδελφοσύνης των λαών.