Επιστροφή

ΔΤ 1953, 12/06/2008, 14:15, Δραστηριότητες

 

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ

 Παρουσία του Προέδρουτης Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε σήμερα και Ω/11:00, η τελετή αποφοίτησης των 33 νέων Ανθυποπυραγών της 33ης  εκπαιδευτικής σειράς, στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Κάτω Κηφισιά.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης, οι βουλευτές: κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, κ. Άδωνης Γεωργιάδης και κ. Γεώργιος Πεταλωτής, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αγροφυλακής κ. Δημήτριος Νικολακόπουλος, ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Γρηγόριος Αναγνώστου, ο Β΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος,  Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιαννημάρας, ο Πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστήμιου Καθηγητής κ. Τσίρης Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, σύσσωμη η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Π.Σ., εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και αντιπροσωπείες των αντίστοιχων σχολών, καθηγητές της Ακαδημίας, καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των νέων Ανθυποπυραγών.

 Ο κ. Παυλόπουλος με αφορμή την τελετή αποφοίτησης, δήλωσε:

«Το Πυροσβεστικό Σώμα εμπλουτίζεται σήμερα από ένα δυναμικό Αξιωματικών, στελεχώνεται καλύτερα, εκπαιδεύεται καλύτερα και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται κυρίως από τις κλιματικές αλλαγές. Οφείλουμε απέναντι στον Ελληνικό λαό, απέναντι στις γενιές που έρχονται, το περιβάλλον να το προστατέψουμε. Το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι εδώ. Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να προστατέψει τον πολίτη, να προστατέψει το περιβάλλον».  

Ενώ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Σπυρίδων Μουρατίδης, κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, απευθυνόμενος στους νέους Αξιωματικούς του Σώματος, υπογράμμισε:

«Οι γνώσεις που αποκτήσατε στην Πυροσβεστική Ακαδημία είναι ικανές να σας βοηθήσουν να εκτελέσετε με επιτυχία τα πολύπλευρα καθήκοντα του αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος σε ένα περιβάλλον όπου οι συνθήκες ολοένα δημιουργούν περισσότερες απαιτήσεις. Η προσπάθεια  βέβαια για εμπλουτισμό των γνώσεών σας θα πρέπει να είναι διαρκής. Η συνεχής εκπαίδευση είναι άκρως απαραίτητη στο επάγγελμά μας γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η αντιμετώπιση των νέων κινδύνων που αναπόφευκτα δημιουργούνται από τις κλιματολογικές αλλαγές, αλλά και την  τεχνολογική εξέλιξη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ