Επιστροφή

ΔΤ 1958, 20/06/2008, 13:45, Ανακοίνωση

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκε σήμερα, στις 10:00, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο Ε.D. 44 ετών, μετά τη σχηματισθείσα εις βάρος του δικογραφία για εμπρησμό από αμέλεια (θερμές εργασίες) σε αγροτοδασική έκταση, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Βλυχάδα, του Δήμου Μεγάρων, στις 19/06/08 και Ω/12:53.

Επίσης, αναζητείται ο Ν.Α., προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια, για την πυρκαγιά που προκλήθηκε σε οικοπεδικό χώρο, στην οδό Αναχωρητών 12, στην Άνοιξη, στις 19/06/08 και Ω/12:47 κατά τη διάρκεια θερμών εργασιών.

 

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες, να αποφεύγουν τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες), ειδικά κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Υπενθυμίζουμε, επίσης ότι, από την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, καθώς και το κάψιμο ξηρών χόρτων, κλαδιών ή σκουπιδιών (Πυροσβεστική Διάταξη 9).

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, απομακρυνθείτε έγκαιρα, για τη δική σας ασφάλεια, τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο όπου βρίσκεστε, καθώς και για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.