Επιστροφή

ΔΤ 1958a, 20/06/2008, 19:15, Συμβάντα

 

   Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 14:31 σήμερα, σε δασική έκταση, στον Κάλαμο Αττικής. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες προοδευτικά ανήλθαν σε 28 οχήματα με 84 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, πεζοπόρο έξι ομάδων, συνολικής δύναμης 48 ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν οχτώ αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.
   Άμεση ήταν και η κινητοποίηση και πλήρης η εκμετάλλευση των μέσων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συνολικά, συνέδραμαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις 20 υδροφόρα οχήματα από όμορους Δήμους, 100 στρατιώτες, καθώς και εθελοντικές ομάδες από την Αττική. Επιπλέον, ενεργοποιήθηκε το ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων Τάξης και Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο συνεργάστηκε με το 199 Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων. 
   Το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί  άνεμοι που έπνεαν και οι οποίοι άλλαζαν συνεχώς διεύθυνση, καθώς και ο μεγάλος αριθμός διάσπαρτων κατοικιών που υπάρχουν στην περιοχή.