Επιστροφή

ΔΤ 1962, 25/06/2008, 15:30, Συμβάντα-Ανακοίνωση

Νεκροί βρέθηκαν η Κ.Κ. 34 ετών με το δύο ετών αγοράκι της, Α.Κ., κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στις 05:59 σήμερα, στο ξενοδοχείο «ΔΩΔΩΝΗ», στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Μάγερ, στην πλατεία Βάθη. Η πυρκαγιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, στον 1ο όροφο, όπου και εκδηλώθηκε. Η άτυχη γυναίκα και το ανήλικο αγοράκι της εντοπίστηκαν στον ίδιο όροφο, μέσα στο δωμάτιο όπου διέμεναν. Στο συμβάν συμμετείχαν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, εκ των οποίων τα τέσσερα κλιμακοφόρα, με τα οποία απεγκλωβίστηκαν 11 ένοικοι του ξενοδοχείου, από τους υπερκείμενους ορόφους. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες της πυρκαγιάς διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα.

 

Σας γνωρίζουμε ότι, πανελλαδικά και σε καθημερινή βάση, διενεργούνται έκτακτοι έλεγχοι στις διάφορες επιχειρήσεις, από τα 108 περιφερειακά Γραφεία Πυρασφάλειας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, με σκοπό τη διαπίστωση της τήρησης ή μη και την επιβολή της ισχύουσας νομοθεσίας προληπτικής πυροπροστασίας.

Από τους εκτάκτους ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν το α’ τρίμηνο του 2008, προέκυψε ότι:

- Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν έκτακτοι έλεγχοι σε 187 ξενοδοχεία και 1.463 χώρους συνάθροισης κοινού, κατά τους οποίους διαπιστώθηκε ότι 135 ξενοδοχεία και 876 χώροι συνάθροισης κοινού έχουν πλήρως συμμορφωθεί και τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα ενεργητικής πυροπροστασίας

- Σε 47 ξενοδοχεία και σε 555 χώρους συνάθροισης κοινού διαπιστώθηκε ότι διαθέτουν ελλιπή μέσα ενεργητικής πυροπροστασίας και δόθηκε προθεσμία λίγων ημερών για πλήρη συμμόρφωση.

- Σε 5 ξενοδοχεία και 32 χώρους συνάθροισης κοινού διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις και έγινε ανάκληση των πιστοποιητικών πυροπροστασίας, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στην αδειοδοτούσα Αρχή.

Τέλος, κατά την τελευταία εξαετία (2002-2007), έχουν εκδηλωθεί συνολικά 444 πυρκαγιές, σε  χώρους προσωρινής διαμονής (ξενοδοχεία – ξενώνες κ.λπ.), εξαιτίας των οποίων έχασαν τη ζωή τους συνολικά επτά (7) άνθρωποι.