Επιστροφή

ΔΤ 1974, 11/07/2008, 16:30, Εκδηλώσεις

       Τελετή παράδοσης 30 πυρ/κών οχημάτων από την Τράπεζα Πειραιώς

Παραδόθηκαν, σήμερα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου, 30 υπερσύγχρονα πυρ/κά οχήματα, δωρεά της Τράπεζας Πειραιώς προς το Πυροσβεστικό Σώμα, σε ειδική εκδήλωση, στο εργοστάσιο της εταιρίας που κατασκεύασε τα οχήματα, στο Βόλο.

Τα οχήματα παρέδωσε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας, στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αθανάσιο Κοντοκώστα.

Τα οχήματα αυτά αποτελούν δωρεά της Τράπεζας Πειραιώς προς το Πυροσβεστικό Σώμα, για την ενίσχυση των δυνάμεών του, με στόχο πάντα την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η παραγγελία των 30 πυροσβεστικών οχημάτων πραγματοποιήθηκε ύστερα από απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, πέρυσι τον Αύγουστο, τις ημέρες που σημειώθηκαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο.

Την εκδήλωση για την παράδοση και την παραλαβή των οχημάτων, χαιρέτησε με την ομιλία του ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μιχ. Σάλλα για αυτή τη σημαντική προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς, απένειμε το Μετάλλιο του Αστέρα Αξίας και Τιμής. Πρόκειται για  την πλέον τιμητική διάκριση, που απονέμεται σε Έλληνες πολίτες για διακεκριμένες υπηρεσίες προς το Πυροσβεστικό Σώμα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, οι Υφυπουργοί Εσωτερικών κύριοι Παναγιώτης Χηνοφώτης και Αθανάσιος Νάκος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτείας και της στρατιωτικής ηγεσίας. Τις μεγάλες δυνατότητες των συγκεκριμένων πυροσβεστικών οχημάτων, ανέπτυξε ο επικεφαλής της κατασκευάστριας εταιρίας κ. Νικ. Κιολεΐδης.

Η δωρεά αφορά, συγκεκριμένα, 20 πυροσβεστικά οχήματα Mercedes των 5.000 λίτρων συν 500 λίτρων αφρού,  4x4 off road, πέντε πυροσβεστικά οχήματα της ίδιας μάρκας των 11.000 λίτρων συν 500 λίτρων αφρού, 6x4 off road, καθώς και πέντε οχήματα των 13.000 λίτρων συν 500 λίτρων αφρού, 6x6 βαρέων επιχειρήσεων. Η συνολική αξία της δωρεάς ανέρχεται στα 9 εκ. ευρώ.

Στη ομιλία του, ο κ. Σάλλας τόνισε ότι η δωρεά προς το Πυροσβεστικό Σώμα εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφία και την πολιτική της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, την οποία εφαρμόζει με συνέπεια η Τράπεζα Πειραιώς. «Οι μεγάλες επιχειρήσεις - υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς - πιστεύω ότι οφείλουν να διαδραματίζουν έναν ευρύτερο ρόλο στον τόπο, για την κοινωνία, την προστασία του φυσικού και του αστικού περιβάλλοντος, τον πολιτισμό, την ποιότητα της ζωής. Όπου το Κράτος, η Πολιτεία, αδυνατεί αντικειμενικά να καλύψει με ταχύτητα όλες τις ανάγκες της κοινωνίας, τότε οι μεγάλες επιχειρήσεις που διαθέτουν όραμα και τους  οικονομικούς πόρους να το υλοποιούν, επιβάλλεται, πιστεύω, να καλύπτουν το κενό αυτό».

O Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, ο οποίος παρέλαβε τα πυροσβεστικά οχήματα, επεσήμανε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρατηρώ ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις ασπάζονται στρατηγικές, που στοχεύουν σε μια βιώσιμη ανάπτυξη και ενσωματώνουν κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στις επαφές τους. Η Τράπεζα Πειραιώς, με τη δωρεά των 30 πυροσβεστικών οχημάτων, αποτελεί ένα λαμπρό πρότυπο και απόδειξη της έμπρακτης διάθεσης προσφοράς στο συνάνθρωπό μας. Γι’ αυτό, ο έπαινος και η αναγνώριση όλων μας θεωρούνται περισσότερο από δεδομένα. Επιτρέψτε μου να διαβεβαιώσω τον Πρόεδρο της Τράπεζας και τους εκπροσώπους της ότι θα  αξιοποιήσουμε τη δωρεά αυτή, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επ’ ωφελεία όλου του Ελληνικού λαού».

Ο Πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας «ΝΙΚ. ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ ΑΕΒΕ», κ. Νικ. Κιολεΐδης, δήλωσε σχετικά: «Η παράδοση 30 υπερσύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων, που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα και ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητα κατασκευής τους και τη δυνατότητά τους να επιχειρούν ακόμα και κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες, θα ενισχύσει ουσιαστικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος. Είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που το Πυροσβεστικό Σώμα αποκτά υπερσύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα οχήματα χωρητικότητας 11.000 και 13.000 λίτρων off road και βαρέων επιχειρήσεων».