Επιστροφή

ΔΤ 1976a, 14/07/2008, 19:45, Ανακοίνωση

Στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης οδηγήθηκε σήμερα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο Π.Ν. και του ασκήθηκε δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια (αυτοσχέδια ψησταριά, αναμμένα κάρβουνα), για πρόκληση πυρκαγιάς με κίνδυνο επέκτασης σε δάσος και σε ανθρώπους, που εκδηλώθηκε στην περιοχή Πλατάνια-Τατόι, πλησίον βασιλικού κτήματος, στις 13/07/08 και Ω/15:59.Ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 17/7/2008 και αφέθηκε ελεύθερος.

Επίσης, στον Εισαγγελέα Ποινικής δίωξης οδηγήθηκε και ο Λ.E. με τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά τη σχηματισθείσα εις βάρος του δικογραφία, για εμπρησμό από αμέλεια (εργασίες κοπής μετάλλων). Συγκεκριμένα, στις 13 Ιουλίου 2008 και Ω/16:15, προκάλεσε πυρκαγιά, στην οδό Νεοφύτου και Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Ν. Πολιτεία Ωρωπού, με αποτέλεσμα να καούν συνολικά εννέα στρέμματα, με υπολείμματα καλλιεργειών και ξηρά χόρτα. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι να ορισθεί η τακτική δικάσιμος.

Με αφορμή τα παραπάνω και επειδή αύριο ο δείκτης επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς, αναμένεται να είναι πολύ υψηλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, απευθύνουμε έκκληση για άλλη μια φορά προς τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις εκδηλώσεις τους και να αποφεύγουν δραστηριότητες όπως κάψιμο ξηρών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, άναμμα υπαίθριων ψησταριών κ.α., οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν την εκδήλωση πυρκαγιών.