Επιστροφή

ΔΤ 1977a, 16/07/2008, 17:00, Συμβάντα

Σε ύφεση βρίσκεται η δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 12:03 σήμερα, στην περιοχή του Μαρκόπουλου Ωρωπού, στο Νομό Αττικής. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες προοδευτικά ανήλθαν σε 24 οχήματα με 72 πυροσβέστες, επτά  Α/Φ και τρία Ε/Π. Τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, συνέδραμε η ΕΛ.ΑΣ., εξασφαλίζοντας  ανοιχτούς τους δρόμους για την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων και η Γ.Γ.Π.Π. η οποία απέστειλε οχτώ υδροφόρες των Ο.Τ.Α. από όμορους Δήμους.
Το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί  άνεμοι που έπνεαν καθώς και ο μεγάλος αριθμός διάσπαρτων κατοικιών που υπάρχουν στην περιοχή. Από την πυρκαγιά κάηκε ένα πρόχειρο κατάλυμα, καθώς και 250 στρέμματα περίπου δασικής έκτασης.

 

Επίσης υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

α) στην Άνδρο, στο δήμο Υδρούσας στο Γαύριο, σε θαμνώδη έκταση, όπου συμμετέχουν  18 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, και ένα Ε/Π.

β) στην Κεφαλλονιά, στο Δήμο Ελείου, στη περιοχή Ρατζακλί-Κατέλου, σε χορτολιβαδική και θαμνώδη έκταση όπου λαμβάνουν μέρος 16 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο και 1 Ε/Π.

 
Σημειώνεται ότι, από τις 06:00 σήμερα έως 17:00, έχουν εκδηλωθεί άλλες  52 δασικές πυρκαγιές, οι οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.