Επιστροφή

ΔΤ 1981a, 23/07/2008, 21:50, Συμβάντα

 

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 14:13 σήμερα, σε δασική έκταση στη  Βαρυμπόμπη, στο Νομό Αττικής.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες προοδευτικά έφτασαν τα 36 οχήματα με 108 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, 82 άτομα πεζοπόρο, εφτά Α/Φ και τρία  Ε/Π.

Τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος συνέδραμαν, από την αρχή, η Γ.Γ.Π.Π. η οποία απέστειλε 20 υδροφόρες των Ο.Τ.Α. από όμορους δήμους, εθελοντικές οργανώσεις, καθώς και μεγάλη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ, η οποία εξασφάλιζε την απρόσκοπτη κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, τη μεγάλη ποσότητα εύφλεκτης καύσιμης ύλης, δυσκόλευαν το έργο της κατάσβεσης δεδομένου ότι ο άνεμος άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση και δημιουργούσε νέα μέτωπα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 300 στρέμματα δασικής έκτασης.  

 

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου δωδεκάωρου από 06:00 έως 18:00, εκδηλώθηκαν συνολικά 66 δασικές πυρκαγιές ανά την επικράτεια.

 

Οι σημαντικότερες ήταν:

α) Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 13:55 σήμερα και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 20.30, σε δασική έκταση, στην περιοχή Άγιος Ανδρέας, στο Δήμο Αργοστολίου, στο Νομό Κεφαλληνίας. Στο συμβάν έλαβαν μέρος 30 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δέκα οχήματα, δύο Α/Φ και ένα Ε/Π. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημέρας, στο νησί, σημειώθηκαν άλλες επτά δασικές πυρκαγιές, οι οποίες τέθηκαν έγκαιρα υπό έλεγχο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, βρίσκονται σε επιφυλακή.

 

β) Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε, στις 14:05 σήμερα και βρίσκεται σε ύφεση, σε χαμηλή βλάστηση στη περιοχή της Αρχαίας Καλιδώνας, στο Δήμο Μεσολογγίου. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 42 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, με 14 οχήματα και τέσσερα Α/Φ.

 

γ) Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 12:35 σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση και ελαιώνες, στη περιοχή Αγία Τριάδα του Δήμου Ακρωτηρίου, του Νομού Χανίων. Στη κατάσβεση συμμετείχαν δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες, δέκα άτομα πεζοπόρο και ένα Ε/Π. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 19:00.

 

δ) Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 14:56 σήμερα, σε πευκόφυτη έκταση, στη περιοχή Καρυές Δήμου Ξυλοκάστρου, στο Νομό Κορινθίας. Για τη κατάσβεση της έλαβαν μέρος έντεκα οχήματα και 33 πυροσβέστες. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 20:00.

 

ε) Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 18.00 σήμερα, σε αγροτοδασική έκταση, στη περιοχή Πουλάδων, στην Κέρκυρα. Για τη κατάσβεση της έλαβαν μέρος οχτώ οχήματα με 24 πυροσβέστες,  έντεκα άτομα πεζοπόρο και ένα Ε/Π.  Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 21:00.

 

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή.