Επιστροφή

ΔΤ 2006, 02/10/2008, 15:00, Εκδηλώσεις

Τελετή αποφοίτησης νέων Πυροσβεστών

 

Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη, πραγματοποιήθηκε, στις 09:30 σήμερα, η τελετή αποφοίτησης των Δοκίμων Πυροσβεστών της 72ης εκπαιδευτικής σειράς, στο Παράρτημα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στα Βίλια Αττικής.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργαρίτης Μουζάς, ο βουλευτής κ. Βασίλης Οικονόμου, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιος Σώκος, σύσσωμη η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αγροφυλακής κ. Δημήτριος Νικολακόπουλος, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Π.Σ., εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των νέων Πυροσβεστών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δεν παρέστη στην τελετή, λόγω έκτακτου υπουργικού συμβουλίου, απέστειλε μήνυμα προς τους νέους Πυροσβέστες, με το οποίο τους ευχήθηκε «καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία στο δύσκολο, αλλά τόσο σημαντικό για τους πολίτες και για το περιβάλλον έργο σας», ενώ καταλήγοντας, διαβεβαίωσε ότι «η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό σας, σταθερός αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης του Πυροσβεστικού Σώματος ως ισχυρού, αξιόπιστου και αποτελεσματικού εγγυητή της ασφάλειας του Ανθρώπου και της προστασίας του Περιβάλλοντος, όπως ταιριάζει στο λειτούργημα και την αποστολή, την οποία επιτελεί».

Τα πτυχία στους νέους Πυροσβέστες επέδωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης, ο οποίος, κατά το σύντομο χαιρετισμό του, τους ευχήθηκε «καλή σταδιοδρομία, υγεία και δύναμη», ενώ τόνισε ότι θα πρέπει πάντα να πράττουν με γνώση, ζήλο και επαγγελματισμό, επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και της πατρίδας μας.

Την Ημερήσια Διαταγή ανέγνωσε ο Διοικητής της Σχολής Πυροσβεστών Πύραρχος Παναγιώτης Βελής, ο οποίος απευθυνόμενος στους αποφοιτήσαντες, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «οι ευθύνες που αναλαμβάνετε, είναι μεγάλες και το έργο που καλείστε να επιτελέσετε, είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, σκληρό, δύσκολο και επίπονο, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό, μιας και αποτελεί λειτούργημα – προσφορά στην ίδια την Ελληνική κοινωνία».

Οι 719 νέοι Πυροσβέστες, που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την 4μηνη θεωρητική και πρακτική τους εκπαίδευση, στη Σχολή Πυροσβεστών στα Βίλλια Αττικής και στην 124 Π.Β.Ε. στην Τρίπολη, εντάσσονται από σήμερα στην οργανική δύναμη του Π.Σ., ενώ σύντομα αναμένεται να κληθούν για τη βασική τους εκπαίδευση και οι υπόλοιποι 547 επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ