Επιστροφή

ΔΤ 2020, 12/11/2008, 13:30, Εκδηλώσεις

Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών
 
 
Επιμνημόσυνη δέηση για την «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών» πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Ηρώο Πεσόντων Πυροσβεστών, στις εγκαταστάσεις του 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., στο Χαλάνδρι, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη και σύσσωμης της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του ΥΠ.ΕΣ. Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ. κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργαρίτης Μουζάς, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Χάρης Καστανίδης, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., ενώ παραβρέθηκαν συγγενείς των πεσόντων, καθώς και μεγάλος αριθμός συναδέλφων.
Κατά την ομιλία του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Η καθημερινότητα της ζωής μας δεν πρέπει να αλλοιώσει τη μνήμη μας για όλους τους πεσόντες. Στο σύγχρονο κόσμο του ατομικού συμφέροντος και της κρίσης των αξιών, το φωτεινό παράδειγμά τους έρχεται να χαρίσει ελπίδα».
Προηγούμενα, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, στη σύντομη ομιλία του, υπογράμμισε ότι «με την τελετή αυτή, που έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, αποδίδουμε στους πεσόντες μας τιμές που αρμόζουν σε ήρωες πολέμου. Γιατί, πράγματι, υπήρξαν ήρωες ενός ακήρυχτου και συνεχούς πολέμου, για την προστασία της ζωής των πολιτών, τον περιορισμό των επιπτώσεων από τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και τη μείωση των καμένων δασικών εκτάσεων».
Στεφάνια κατέθεσαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., καθώς και οι συγγενείς των πεσόντων.
Αντίστοιχες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκαν και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, στην περιοχή ευθύνης των οποίων υπάρχουν μνημεία πεσόντων πυροσβεστών.
Σημειώνεται ότι ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών» έχει καθιερωθεί η 12η Νοεμβρίου, που είναι η ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, του Δόκιμου πυροσβέστη Β΄τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1942, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, σε διώροφο οίκημα στη Θεσσαλονίκη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.
Χρησιμοποιώντας το fireservice.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.