Επιστροφή

ΔΤ 2050, 18/02/2009, 15:15, Εκδηλώσεις

Σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου 2009

   Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη και υπό την προεδρία του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου Αθανάσιου Κοντοκώστα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, η πρώτη σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο του 2009, στις εγκαταστάσεις του 199 - Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., στο Χαλάνδρι.

   Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό  για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, τις στρατηγικές και τα νέα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, την εκπαίδευση και την ενίσχυση του προσωπικού, τις ενέργειες των συναρμόδιων φορέων και το συντονισμό της δράσης τους, με στόχο την εξασφάλιση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης.  

   Όπως τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του, «η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει το κύριο βάρος στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, πλην όμως χρειάζεται η συνεργασία και άλλων φορέων, τόσο για την πρόληψη όσο και για την καταστολή. Με τους συγκεκριμένους φορείς και τις δράσεις του καθενός, τις οποίες θα συζητήσουμε, θα ενεργοποιηθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, για να έχουμε μία καλή χρονιά φέτος, όπως είχαμε και πέρυσι. Φιλοδοξούμε τα πράγματα να είναι το 2009 καλύτερα από το 2008, και σε καμία περίπτωση όπως το 2007».

   Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει «να προχωρήσουν όλοι στην έγκαιρη υλοποίηση των προβλεπόμενων μέτρων, που πάγια πραγματοποιούνται πριν από την έναρξη κάθε αντιπυρικής περιόδου και μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο να γίνει επανασχεδιασμός και αναδιοργάνωση του μηχανισμού, σε επιμέρους τομείς και όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο».

   Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης κ. Πάνος Λειβαδάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργαρίτης Μουζάς, εκπρόσωποι των Υπουργείων και όλων των φορέων που εμπλέκονται στη δασοπυρόσβεση, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

   Εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος, εκτός από τον Αρχηγό, συμμετείχαν ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο οποίος ανέπτυξε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Π.Σ. για το 2009, οι Γενικοί Επιθεωρητές Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Δημητρίου και Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Δημήτριος Φαφούτης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ., ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ο Προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π.Σ., οι Διοικητές όλων των Περιφερειακών Διοικήσεων του Π.Σ., οι Προϊστάμενοι Α΄ και Β΄ κλάδου του Α.Π.Σ., οι Διοικητές του 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., της Δ.Π.Υ. Αθηνών, Πειραιά, Θεσ/νίκης, Πατρών, 1ης και 2ης  Ε.Μ.Α.Κ., ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και οι Διευθυντές Διευθύνσεων του Α.Π.Σ. και άλλα στελέχη του Π.Σ.