Επιστροφή

ΔΤ 2085a, 18/06/2009, 14:00, Ανακοινώσεις

Τελετή αποφοίτησης νέων Ανθυποπυραγών

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε, στις 09:30 σήμερα, η τελετή αποφοίτησης των 16 νέων Ανθυποπυραγών της 34ης εκπαιδευτικής σειράς, στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Κάτω Κηφισιά.
Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Βουλευτής κ. Παναγιώτης Αδραχτάς ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας  Τάξης Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γεώργιος-Σταύρος Κούρτης, οι Βουλευτές κ. Κατερίνα Παπακώστα, κ. Κων/νος Γείτονας και κ. Βασίλειος Τόγιας, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Ρεντζεπέρης, ο Αρχηγός της Αγροφυλακής κ. Δημήτριος Νικολακόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, σύσσωμη η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Π.Σ., εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και αντιπροσωπείες των αντίστοιχων σχολών, καθηγητές της Ακαδημίας, καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των νέων Ανθυποπυραγών.
Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Μιχαήλ Μιχαλόπουλος, απευθυνόμενος στους νέους Αξιωματικούς του Σώματος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το έργο που καλείστε να φέρετε εις πέρας είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, σκληρό, δύσκολο και επικίνδυνο, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό και με μεγάλη κοινωνική προσφορά και αναγνώριση. Η Πυροσβεστική Ακαδημία σας μετέδωσε τις επιστημονικές και επαγγελματικές γνώσεις, που θα σας καταστήσουν ικανούς να ανταποκριθείτε με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή σας. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάτε ότι κάθε εκπαίδευση, όσο επιτυχημένη και αν είναι, δεν αποτελεί τέλος στην προσπάθεια, αλλά αφετηρία για την περαιτέρω αύξηση των γνώσεων και τη διεύρυνση του πνευματικού σας ορίζοντα. Εξάλλου, επιβάλλεται και εφαρμόζεται στο Πυροσβεστικό Σώμα η δια βίου εκπαίδευση».
Σημειώνεται ότι η Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας είναι ισότιμη με τα Α.Ε.Ι. και η διάρκεια φοίτησης είναι οχτώ εξάμηνα. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, οι Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί εκπαιδεύονται θεωρητικά και πρακτικά σε θέματα που έχουν σχέση με την πυρόσβεση, τη διάσωση, την προληπτική πυροπροστασία, την ανακριτική και γενικά, τους παρέχεται η τεχνική κατάρτιση, η οποία τους καθιστά ικανούς να εκπληρώσουν την αποστολή τους ως Αξιωματικοί του Σώματος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ